Teman tapi Mesra~~

Khamis, 29 April 2010

PERAK - Breastfeeding Support Group Meeting!!!

Just nak inform kepada kawan2 yang berada di sekitar Perak, anda dialu-alukan untuk menghadirkan diri di Breastfeeding Support Group Meeting. Yang bujang boleh join, yang belum dikurniakan anak pun boleh juga... Selamat bergede2...

TARIKH : 2 MAY 2010
TEMPAT : PADANG POLO, IPOH (klik)
MASA : 9.00 PAGI
KONSEP : SANTAI AND BAWA POT LUCK. SESIAPA YG ADA TIKAR LIPAT KAT RUMAH LEH BAWA JUGAK.
SGM TOPIC : AKAN DI VOTE PADA HARI ITU.BOLEH BAWA FAMILY
CONTACT NUMBER : 0192121088 (DR NADRAH)

Rabu, 28 April 2010

Dari kerana mata~~~yang mempunyai kuasa~~

believe me..somebody is watching you...
and they always staring at u...

and their staring turn to be dark-side...




and at the end..it tend to be..worst....
JUST BEWARE....
p/s: - LIFE MUST GOES ON RITE?? hehehehe


BUANG!!

atas sebab-sebab tertentu..ENTRY sebelum ini terpaksa dilupuskan..hahahaahaa

sekian tima kaceh...

Rabu, 14 April 2010

time flies without warning~~~

dia pun sibuk nk order gak..

ala~~hai anak aku~~

imran skang da 1 tahun 1 bulan..hmmm.. how time flies~~so fast& furious ekekekk..skang ni imran da BANYAK akal..huh!! ekzampel!!!

da pandai nk show-off:-

  • naik tangga dengan laju..kalu kita xcari or x-tgk dia naik tgga dia akan panggil smpi kita tgk dia naik.."MAMA-MAMA..MAMA.." tau-tau da separuh tgga uma mak aku dia naik..
  • masuk keta, bila papa buka radio pndai da dia cari tmp volume..konon nk kuatkan la muzik nk head-banging skit
  • nyanyi & bercakap bahasa jerman dia
  • time solat dia pun nk solat okay!! korg tgk je la gambo..nyampah aku...kalu aku pkai telekung dia sibuk nk main ba-ba-cak...tu blum lg dia nk naik atas badan masa aku sujudxkhusyuk mama smayang la imran!! kengkadang time papa dia sujud dia pun sujud, tp bukan aper dier sibuk nk tinjau muka papa dia..hahaha mmg lawak part ni kengkadang aku nk tergelak ms semayang uishh..nmpk sgt solat xkhusyuk.. heheheh
  • FANATIK BOLA..bg apa saja berbentuk bola..mmg xtentu arah la uma aku..sgt teruja ya..atok dia baru beli bola besar, dan anak aku sanggup xnk tdo main bola tu jer..mak mertua aku risau sbb bola tu besar sgt, n anak aku duk sibuk main baling tendang & jatuh, terus mak aku sorok bola dlm almari okay... hehehehe
tu baru show-off, belum lg dia amik ati aku..cara panggil mama mmg bleh cair la..
suka jeles kat aku..ni bila aku duk bermanja-manjaan @ bergesel-geselan dgn papa nya..hehe dia nk take over okay..
show his tantrum kat aku..time ni aku jd mak tiri skit
hmm..macam-macam..tp itulah buah-hati-pengarang-jantung-intan-berlian-platinum aku..
p/s:aku suka sgt bila dia ajak atok or grandma dia berjalan..even kat luar uma..mmg imran da pandai berjalan dgn jayanya..tp dia still akan tarik jari/tgn/sua atok or grandma untuk jalan bersama-sama dgn dia..sbb atok dia mmg gajin bawak ngayau depan uma imran suka berjalan bergandingan..

Isnin, 12 April 2010

BIZI~~!!!!!

TOLONG BAGI NYAWA KAT AKU!!!!


P/S: mode mak tersangat buzy nyah..muker pucat mcm tgh pregnant ni org opis aku ckp ELLO!!! MAK PREGGY MUKER GLOW IN DA'DARK OKEH!!!!

Rabu, 7 April 2010

MALAYSIAN BREAST-FEEDING PEER COUNSELOR


2-4 APRIL 2010 adalah tarikh bersejarah bagi dirikuas BF-mom aku di-certifiedkan sebagai "Peer Counselor" wah..banyak untuk dikongsi dgn para ibu-ibu dan bakal ibu di luar sana.
1st-10 minit aku arrivedwit my huby dekat Rumah Daarunna tu, mmg pada awal mcm xpasti nk tegur sumer mommy yang hadir, & then..after 10 minit aku da xrasa terasing..feel's like da lama kenal diorg ni sumer..HERNI..TIEluvhaziq..yatieTHU& THA shazura..erin..azrina..akma alias..NikMEDAI²...mmg korang SUPERB FREN laa...gelak xingat dunia..berborak xkira topik..mkn xsegan-segan bertambah HAHAHAH~~
mmg kiter sumer berlainan pekerjaan,berlainan tempat..tp kiter sumer serupa dr segi kemahuan..YESS!!! and its all about BREAST-FEEDING..!! we love to breast-feding our child..we love to share about breast-feeding to others..and our objective is to convey and help others in fact the world bout breast-feeding i.e.giving the best to our child!!!
pic ni aku cilok dari member yang lain..aku xsempat nk tgkp gambo dgn korang sbb hubby ku da nk statangkat kening ala-lal Ziana Zain sbb da nk mgrib xbalik-balik lg..aku kn isteri yg mengikut perintah suami
xper..next time kalu aku ada masa aku publish 1 entry pasal apa yg aku blaja ms MBFPC ni aku selitkan gambo gediks kiotrg kat sana sekali heheh..
to all my fren MBFPC..korg mmg MARBELES!! & SUPERB!!

Khamis, 1 April 2010

mencari kenalan lama!!!

SALAM semua~~ hehehe..korang ingat x zaman ms kengkawan sumer tadika..sekolah rendah..ada gamba lagi tak?? bagus gak fesbuk ni kan..aku bleh jumper geng aku ms tadika..hehehe sgt terharu jumper kawan lama..


ni aku tepek gambo aku ms tadika dan sekolah rendah..aku xsure ms ni darjah baper..either darjah 1 or darjah 3..heheh..aku duluu ms kecik-kecik mana main pkai bj kurung ni..Arwah mama suh pkai baju kurung ari jumaat jer..aku sgt suker pakai pinafore nierkk betul ke aku eja smpi aku ckp dgn arwah mama nk pkai baju skirt camni gak kalu masuk sekolah menengah,sbb nmpk seniorkawan abg aku nama diorg NOREEN SHAFEEZA & NOR DIANA diorg look so gorgeous wearing kemeja+skirt as a school uniform...

sekali masuk skola menengah aku dapat sekolah agama (JAIM) amik ko..trus bertudung litup hahahah..ironik kan???


so..for those yang pernah bertadika BERTADIKA??? TADIKA KEMAS TAMAN BERSATU, SIMPANG PULAI IPOH & for those yang pernah bersekolah di SEK. KEB. SG. RAYA KG. KEPAYANG IPOH PERAK ...yang lahir pada tahun 1981..do left ur msg in my comment..nk carik kawan lamer jer..hhehheeh


p/s: aku masa kecik² rambut aku pnjg smpi bawah montot..everyday ikat tucang..mcm-mcm style..n aku dulu giler naik pentas..xkira apa pun event aku akan make sure aku akan join persembahan or pertandingan tu..THOSE YG KENAL AKU MASA KCIK DIORG TAHU LA... hehehehe...

klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers