Teman tapi Mesra~~

Jumaat, 26 Mac 2010

Nur Dayana Insyirah 1st Birthday Giveaway

Lagi contest nak masuk... hehehehethis time organized by Cat.. nak join? Just click the banner...senang saja if you are one of the BW fans or fanatics!! ni gara-gara tgk rozy masuk la ni..

My photo for this contest.. errr bleh bg 2 x??
NAMA ANAK: MUHAMMAD ALIFF IMRAN B. MOHD. SYAHIRAN
NAMA MAMAvogue: SITI NORA a.k.a. mamanoa
D.O.B.: 11th Mac 2009 (hehehe..e'ein..kiter sama bulan la..
UMO: 1thn 1/2bln
mama memakai ring sling dari crazy-momy..sgt selesa!!! papa pun suker...tgk..saya lena dalam dakapan mama & papa....

Rabu, 24 Mac 2010

GIGI OH GIGI..~~

kali ni aku nk citer psl GIGI!! tgk..anak aku cukup pandai berus gigiguna berus papanyer..



hehe..mama mau up-date progress gigi my lil'imran...waa~~ gigi suda byk..bln ni jer tumbh sklai 2 gigi, n skang pantang nk gigit jer kojer nyer..cukuppantang marah kalu kita amik dari tgn diabenda yg xsepatutnya masuk mulut dia benda yg dia suka..mcm fon,kunci keta & etc

skang ni kalu ikut chart da ada:
  • 4central incisor (up & down) - yg ni ms imran 9-10bln da stat tumbh
  • baru nk naik 2 lateral incisor
gigit ni***e aku..jgn citer la..everyday aku kena..time dia terlelap pun dia bleh buat..mcm main tarik getah jer dia buat..mmg aku byk aksiMAK TIRI gak la dgn imran..(pastu minta maaf blk,sayu tgk muka anak tdo,siap gosok tmp kenacubit lepuk)
kengkadang tu aku rasa mcm da luka jersbb everytime dia suck nip*** aku perit tp aku still bleh thn lg la..
pasal mkn plak..(still memilih kalu mkn nasi)agak susa la nk mkn..tp suka benda yg alala keropok..aku bg cococcrunchfevret mama& imran pun mkn..biskut tiger pun dia ok jer..nasi???hmm...kalu dpt mkn 10 suap adalah 1 kejayaan bg imran...

see!!! my son..skang ni aksi dia kalu teruja buat mcm ni..ekceli dgn mata & ekspresi dirimu lagi kalu nangis pun buat mulut camni..skang ni dia pndai buat-buat nangis very d'notty boy!!!

sajer la tu nk tunjuk gg dia..MAMA PUN ADA LA!!!

Selasa, 23 Mac 2010

SMILE...:)

korang pnah dgr lagu SMILE - song by UNCLE KRACKER x??
aku suker lagu ni..kalu dgr musti aku senyum sensorg..sbb aku duk bayangkan laki aku & anak aku..heheh nice kan words dia..

they really make me smile...:)


You're better then the best
I'm lucky just to linger in your light
Cooler then the flip side of my pillow, that's right
Completely unaware
Nothing can compare to where you send me,
Lets me know that it's ok, yeah it's ok
And the moments where my good times start to fade

You make me smile like the sun
Fall out of bed, sing like bird
Dizzy in my head, spin like a record
Crazy on a Sunday night
You make me dance like a fool
Forget how to breathe
Shine like gold, buzz like a bee
Just the thought of you can drive me wild
Ohh, you make me smile

Even when you're gone
Somehow you come along
Just like a flower poking the sidewalk crack and just like that
You steal away the rain and just like that
You make me smile like the sun
Fall out of bed, sing like bird
Dizzy in my head, spin like a record
Crazy on a Sunday night
You make me dance like a fool
Forget how to breathe
Shine like gold, buzz like a bee
Just the thought of you can drive me wild
Ohh, you make me smile

Don't know how I lived without you
Cuz everytime that I get around youI see the best of me inside your eyes
You make me smile
You make me dance like a fool
Forget how to breathe
Shine like gold, buzz like a bee
Just the thought of you can drive me wild

You make me smile like the sun
Fall out of bed, sing like bird
Dizzy in my head, spin like a record
Crazy on a Sunday night
You make me dance like a fool
Forget how to breathe
Shine like gold, buzz like a bee
Just the thought of you can drive me wild
Ohh, you make me smile


Khamis, 18 Mac 2010

BEWARE!!!

juz now..!!
ada sumbody(suara alala pak indon) kol aku ckp dia dari power-root NESTLE..ckp aku mnang RM7000!!
n nk anta duit thru account bank, pastu i smell sumthing fishy sbb dia mintak no.acc aku..MANA ADA POWER-ROOT bawah NESTLE!!! pastu aku bgtau org tu..sorry sy xpernah amik mana-mana brg power-root(in-fact xpenah mkn... pun) n aku xpnah anta apa-apa contest pun(KECUALI PETRONAS CONTEST)..trus dia ltak fon..
CIBAI KAN???!!!
so..korang..jgn sesuker suki percaya yg korang menang contest UNLESS korang mmg bebetul anta peraduan tu..tp diorg xkan kol tanya no.acc yer..kalu ada org tanya no.acc jgn layan caller tu...
SELAMAT DUIT AKU..

Rabu, 17 Mac 2010

CONTEST TUDUNG IKA!!



Sebagai menyambut sebulan KhazisBoutique beroperasi, KhazisBoutique ingin memberikan 2 tudung Ika beserta wang RM50 RM100 untuk 2 pemenang bertuah.


Tudung Ika bernilai RM35 + RM100, anda berpeluang memenangi hadiah bernilai RM135.


Menarik bukan?


Bagaimana caranya?




1. jadi follower blogshop ini. - DONE


2. daftar akaun anda di http://khazisboutique.com/ (jangan risau, KhazisBoutique tidak akan menggunakan dataku untuk sebarang promosi. dataku hanya akan digunakan untuk menghantar hadiah sekiranya anda menjadi pemenang. sila gunakan nama penuh bagi memudahkan urusan) - DONE


3. letakkan banner contest* di blog anda dan linkkan ke http://khazisboutique.blogspot.com/ - DONE


4. PENTING: Email info@khazisboutique.com / sms 0125025244 untuk memaklumkan penyertaan anda. Jangan risau, tak perlu slogan atau karangan panjang.. - DONE

Isnin, 15 Mac 2010

KEHILANGANKU~~

WAHH!!! tajuk xhengat nyer!! bukan aper..seminggu aku hilang di alam-maya ni kan..mcm-mcm jadi..11 mac a.k.a bufday anak aku imran aku balik melaka (by train ok!!) berdua jer..laki aku xpat cuti awal..balik sbb nk get ready aqiqah imran..hmm..poning gak palo ni mikir kan banyak bondo..

alhamdulillah..segalanya da selesai..tanpa sebarang hutang-piutang..hehehe ni baru aqiqah da pancit..ko kawin nnt imran ntah camno agak ekk ko kawin nnt imran ko buek catering..buek kat hotel!! xkoso mama nk masak tuk ko doh!! xper masa tu anak aku da jadi engineer duit da byk..ahaks!!!

8.00am at terminal tampin..waitin' for my lil sis a.k.a. acik bakya in d' mornin glory..huhu..juz 2 of us..no papa around papa work!!
bufday boy..celebrate his 1st bufday in d'train..sleep like a baby..duh~~ cian my lil imran..sory..supposed it gonna be ur best day..but~~so sorry sayang..
but still..u my "encem-lil cute-notty-clever-gudboy-honey-bum sugar-plum"..eventho u alwiz showin ur tantrum ..include me..abis sumer org dia gigit,hentak paler la.. xper..mama maafkan imran..why?? bcoz u 1 year oredi..u like to show-off ur feeling..heheheget attention la mama

n these is da pic of diantara "ORANG KUAT" during my aqiqah-feast..my bro & sis YG PENTING SEKALI TUK ADIK AKU ECA & HUBBY a.k.a. A.DIN tima kasih sbb buat sumer ni tuk imran..my aunts..my kezens..sumer la..thank you so much!! bodi budi korang mmg aku xleh balas..korang mmg MARBELES!! patut aku amik lg gamba org yg tgh memasak..the food is so yummy marbeles!! thumbs up to those CHEF..hahahah, tp sorry..busy la..smpi kezen laki aku ingat aku xmandi lagi.. cis!!!!

this is THE FACE who are waitin for his papa to come..mana papa ni.. bgn tdo jer PAPA!! cian dier..2 ari tdo papa xde kat sebelah...mama pun sedey papa xder kat sbelah..



erkk..aku still xpaham naper adik ipar aku ni suker tgkp gambo sendiri..adakah mereka OBSES OWN PIC???hahaha jgn mara~~nnt kena jual~~

ni baru skit..lum tgk yg lain..ader muntah hijau korg nnt..perhatian yer..sesaper rasa nk offer adik bujang memasing bleh..sila-sila..diorg ni single lagi..kalu ada pun cinta monyet jer.. xgitu ida??hahahah~~

ni plak..gambo kezen hubby aku..dier bertunang jgn xtau tunang dia very the macho & hensem!! mcm pelakon-model pun ader...keja pun mantap..FITNESS TRAINER tu...

korg tgk jer la org gilerkentang gambo interprame kat pelamin..eksep!! ku dgn laki ku..eceh..lagak manja² gitu..kiss skit B!! hahhaahmuntah hijau~~

p/s: entry aku sejak akhir-akhir ni entry bergambo jer..nk bercerita ngadap buat karangan aku xder masa plak..hmm~~



Isnin, 8 Mac 2010

1 YEAR !!!!!


WAHH~~~another 3days more..then my journey as breast-feeding mommy complete!! maksud aku untuk setahun pertama la hehehe..yeii..yeii~~ hehe xmer gi tarikh keramat 11 march 2010 genap la 1 tahun usia penyusuan imran..which is fully mama's milk!!
AND~~~~ genap la usia imran 1 YEAR!!!! hik-hik..xsangka..mcm baru jer aku dgn perut memboyotsexy jenjalan kat sopin complex..heheh
siap td ader sorg loyer (after 1uear jumper balik) bleh xpercaya aku da ader anak sorg..wah!!! muker aku ader rupa anak dara lagi ker?? hahaha ,manyak pelasan r ini olang!!

  • berat imran??err~~ aku rasa adalah dlm 8 kilo tu pun kalu naik la...skit nyer susa nk mkn
  • tggi imran??ha..da setengah badan aku..kalu menyusu atas pangku da terkeluar smpi gear la kalu dlm keta la..

ngeh~~~ngeh~~ thn ni gak aku dpt keta baru aku cik somi aku ckp nama keta jer nama aku, tp bayor nyer dia yg lebih heee..xkisah..janji keta ni nama aku..ahaks!!jgn mara r~~~

tgk la..bapak dgn anak duk interprame kat keta baru..beria papa imran pakai baju FORTE,beg FORTE,ALA...CAP FORTE xpakai pun.. those yg listing 500 terawal bli keta ni dapat adiah~~jgn xtau..pewangi keta pun bli yg waner merah nyer..hahhahlaki saper tu??

hmm..da nk beralih bulan ni imran pun mesti ader ragam..demam+selsema+batuk dak ni..demam² pun pi uma org kawin yg sbela tu gamba dia da sihat demam, yei..!! suker lebih sbb da 3 mlm aku xtido jg imran hmm harap kan papa imran..1-2 mlm jer la ok ader tlg jg..masuk mlm ke3 akutendangpanggil pun bleh buat muka xpuas ati kejut dia tdo..CISSS!!! ini bleh mencetuskan perang dunia ke-3!!

gamba ni latest..last weekend, kitorg tru uma atok & grandma imran kat BANDAR PINGGIRAN SUBANG,heheh..aku amik kesempatan..uma atok dia da dkat dgn IKEA so..berjalan je la..xder gambo pun..tu jer la gambo imran berposing dgn topi kat IKEA..ader la 2-3 brg aku rembat..tp cik somi bayor yer~

imran skang koje dia pas naik katil,trun katil..itu jer la..aku da mls nk pegang da..lantak la kalu jatuh pun..tp skill anak aku baik punyer..xjatuh pun

hmm rabu ni stat cuti..nk pi anta keta servis nk gi memajer kan diri

hehe..dapat baucer free tuk COLOUR LIGHT FACE FIRMING,BODY FIRMING TREATMENT & BODY WHITENINGello,makcik ni bukannyer berkarat okay. eheh~~ biler lagi nk memanjer kan diri..benda free amik jer..

hmm..tu jer la.. citer aku ni..k nk siap amik cik somi, dia kna balik awal,sbb pas magrib kena masuk spital balik..tinggal la aku dgn imran terkontang-kanting kat uma..tgh mlm kang baru la laki aku balik..hmmm~~ so saper anak-anak dara yg bercadang nk kawin dgn dokto..pk bebetul..ko asik kena tggl selalu jer nnt hahhhaaah




Selasa, 2 Mac 2010

GATHERING SUSUIBU & RATU HATI GENG UTARA


Wahh...aku yg paling lmbt hapdet nih..SORRY SANGAT KENGKAWAN!!! bukan apa xder masa nk hapdet tp nk blogwalking wajib okey!! ni gambo aku curik amik melalui tag yer..dari blog & fesbuk kengkawan yang lain
k..lemme tell uols d'story mory in d'monin glory bout our gather-gather ni..heheh
20 Februari 2010 - GATHERING SUSUIBU & RATUHATI GENG UTARA
Tempat- TAMAN BELIA PULAU PINANG
  1. yg 1st bg talk about BABY-WEARING kak shidah(charantya) betul ke aku eja
  2. 2nd sweet-talker is hubby aishah-MEGAHASZ..heheh weii..betulkan??? err..hubby dia keja spital ekk..heheh kita serupaaaa~~~~
  3. 3rd yang bg talk is DR.Balqees..hmm sgt-sgt berguna input-input yg diberi..sheera tggu anas cukup 1thn pastu bleh try FRESH MILK ok..(side dishes si anas..)



ni antaraGENG KECOHkengkawan yg agak close di alam-maya dan di dunia nyata..heheheeh
  1. yg tudung hijau tu fatimah, i pagi TIM anaknyer nama Khalish (ko bg anak ko mkn apa??awat lg besar dr anak aku??) dia EX-MATE UIA,merangkap teman seperguruan silat(kitorg TENAGA PENGAJAR SILAT CEKAK USTAZ HANAFI) ekceli sominyer pun EX-MATE UIA gak..dan bekas kitorg nyer TENAGA PENGAJAR gak..hehe.cikgu...:)
  2. X-dilupakan MIN & anaknyer arifa which is so~~gorgeous & tomey
  3. kak Sara(three OWLETS) - which is imran sgt suker main dgn anak kak sara i.e. YAYA,& Kak Sara buat macaroni sgt sedap dia claim main campak-campak jer..MUSTAHIL..musti ader secret recepi she put on it


yg ni plak..gamba² lambak setelah kami dikumpulkan..ramai gak..ni xmasuk hubby memasing yg bg supporter to their wife ok... sheera dgn min da balik awal kut..tu yg xder gambo dier tu...
cuaca OK..xhujan.tp sebab skang ni musim panas..so memasing mmg berpeluh la gak..anak rini-rini siap da buat TIGER SHOW tggl baju da, yg budak² lain da asik merengek kat mommies memasing nk gi swimming..heheh..
seronok..best..gembira..dpt adiah.dpt jumper rakan² SI & RHeven i jarang masuk RH
niat di hati nak sangat jumpa si ROZY a.k.a. ummi si hadiff bolatt, dgn lin mak si adwan encem..hmm xdak rezki nmpaknyer..xper next time BEB!!! there'll be nex time for us~~~
musti korang cam pelik awat aku duk pi ceduk amik gamba org lain, aku xbawak camera ker??
err~~ado...ado...makcik ado bawak camera..tp tu lah..guno vedio-cam..manyak sgt wayar ekk..xkuaso makcik nk upload..laptop kat uma plak buat hal..adooo~yaiii~~ SABAR YO LAA~~
P/S:
  • err~~ ader sesaper rakan SI @ RH Utara yang dapat invitation Peer Counselor North Region???
  • errr~~ader org ckp aku sexy ms gathering aritu..mak seksa ke seksi nyah?? rasa baju da tutup sumer da..hmmm~~~

klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers