Teman tapi Mesra~~

Sabtu, 28 November 2009



Update pic..


Huhu..try..try..percubaan upload pic via new fon sony ku..huhu..

Rabu, 25 November 2009

JIWA KACAU....

HMMMmmmm...ati xsenang ni..nta dapat hadapi ntah x...
nex week aku kna pi kusus 5ari dkat ILKAP....ikutkan nk angkut imran mcm biasa, tumpang uma makcik aku kat sana..tp mak mertua aku mcm xpat folow plak kali ni..so ingat nk bawak adik ipau aku ler tlg jaga...(hmm..mcm xsmpi ati nk suh dier jaga)

So..aku berkira-kira ok x kalu tggl kan anak aku bersama mertua n cik somi di Ipoh..dan aku berkusus selama 5 ari tu..hohohoh~~ mak mertua aku ok jer..dier ckp STOK SUSU EBM PUN ADER BERLAMBAK LAM PETI AIS..MCM BERATUS DA.." adusss..xsmpi 50 pun stok tu..makin susut ada la..aku da xpnah top-up da..duk bg yg fresh jer kat imran..bukan aku xbg guna EBM tu..tp nk buat stok byk tu mkn masa beb..berbulan-bulan gakla..imran ni jnis siang jer guna btol..mlm mmg direct aku jer..kalu aku gi nnt ntah camner mlm dier nnt..mak aku bleh jer get ready btol..tp nk ke anak aku ni..adussss...

adik-bradik aku n mak aku sumer ckp.."IMRAN OK JER..BLEH...TAKUT MAK DIER JER YG XTDO MLM NNT..DUK NANGIS..." huhhuhu~~ yg tu yer gak..kalu korg anak da biasa tdo bwh lengan korg,bleh lena ke tdo ko anak tetiber xder kat sbela????

pak mentua aku plak ckp.."ALAH..BUKAN IMRAN YG NANGIS NNT, NTAH-NTAH PAPA DIA YG LELEBIH..SI MAMA NYER XDER.." hahahaha~~~yokoyo laki aku nk nangis...tp laki aku mmg cengeng skit
gi kusus pun aku xleh stop perah..kna tetap perah gak..kalu x kering susu aku nnt..hmmm..
maner nk ltak sumer EBM tu..nk bawak balik ipoh lagi..x ke haru..adusss....payah la...kna bli kotak polisterine tu la..bli yg kecik la..nnt letak ais kan????


HAPPY MOMENT WITH MY ANAK BUJANG....HOHOH~~BALIK KAMPUNG...

ni citer lain plak...

kan dulu aku ader citer aku sakit tgn tu kan..DE QUERVAIN'S DISEASE pastu aku kna pi buat splint tuk tgn aku kan..haaa..kan aku da buat..korg tgk entry ni tp kesakitan aku makin ari..makin teruk aku rasa..last-last laki aku ajak pi inject stereoid pg td...seriau gak aku ms inject tu..tp xsakit pun..kebasssss jer tgn aku...mcm kna bius..skali ms pkul 10 td agaknyer bius tu da ilang sakit tgn aku berdenyut-denyut..sengal giler..aku mcm nk ngalir air mata aku..

bgtau kat cik somi..dier suh aku ltak blok ais EBM aku kt tgn..dier ckp mmg la pas inject sakit la tmp tu..aper..da siap bengkak tgn aku..ni nk menaip pun mcm guna jari antu jer..bleh dier ckp xder paper..TRY RASA LA!!!!! hangin aku...yg ko pun satu hal..da doktor ckp jgn guna tgn tu yg ko guna gak naper??? ABIS AKU NK MENAIP BUAT KEJA NK SIGN SUMER GUNA KAKI KER..DA TENTU LA TGN KANAN AKU NI...hangin aku..
Doktor tadi siap ckp tgn kiri aku pun da nmpk mcm nk kena..haaa...tgk!!!!! ni penangan keja kat sini la ni...angkut beg gajah tu...hohohoho..salahkan nyamuk kelambu aku bakar lalalala~~

Korang nmpk x yg kna plaster tu..bengkak gemuk tgn aku...kalu x nmpk tulang jer..

Isnin, 23 November 2009

SNOW OF MY HEART...



SNOW OF MY HEART!!!
huhuhu..hati ku beku..
bekukah hatiku..???
bersalji jantung ku..
jantung ku ada salji???


aku tgh menggigil kesojukkan ni..BrRrrrrRRrr..apo SUK ni kayo agak ekk..bia bonar...siap boku jari ni haaa....nk menaip pun payah..bia botul...!!!

Jumaat, 20 November 2009

CELEBR8 BUFDAY CIK SOMI TERSHINTAAAA....


last nite cik somi kesayangan hamba banjer kitorg kat INDULGENCE...huhuuhh..dasat gak tmpnyer..duit pun dasat gakabis... ni diantara gambo menu yg kitorg makan...ekceli somi ku ni jenis layan kedai tepi jalan jer..tp mengenangkan aku teringin nk masuk mkn sini dia bawak gak.. cayang nyer la saya dkat Dr. Acai ni..huhuhu~~ susa nk carik laki camni tau..sanggup berhabis poket demi tekak istri tershinta..ahaks!!!


ni budak kecikyg da ngantuk tp xnk tido.. buat haruk lam INDULGENCE tu..duk tegur waitress lalu-lalang depan mata dier...sbela dia ialah BIBIK nyer yg ke-2.. imran ader 3 org BIBIK kat ipoh,hohoh....tp sumer xreti cuci poo-poo imran..huuhuhu~~ xla..adik ipau aku..form-4,baru balik cuti..bawak skali mkn...

ni plak gambo gedik BUFDAY BOY dgn bini dier..hokk..hokk....gambo gelap sbb suasana lam restaurant tu mmg suram n cozy.. aku rasa gambo ni mcm aku plak pokok krismas tu..lalalala~~
korang jgn plak muntah darah tgk gambo ni..hahaha..disebabkan aku ngan laki aku semalam xmkn nasi lansung..maka laki aku cir**-bi*** arini..dan prut aku masuk angin...kalu da tekak nk nasi..kalu xmasuk nasi skali sehari mmg xsah!! haaa...kan da sakit..

Khamis, 19 November 2009

MY LIL IMRAN..& MY BIG BB


rasa cam da lamer nau aku x tempek muker anak aku lam blog ni..hohohoh...ni la INTAN..ni la PAYUNG..ni la BERLIAN aku...ni la si MUKER-SHOMOT aku duk cium tetiap ari..duk tarik rambut aku tetiap ari..duk wrestling dgn aku atas katil tertiap ari..sehari xtengok muker dier boleh weng woooo...kalu xtgk muker bapak dier sebulan pun xheran sgt ahaks..minta maaf cik somiku yang ku kasihi...

  • ari ni..bufday laki aku..huhuh 19 November ...tahun???huhu..rahsierrrr...aku xbuat paper serprais pun kat laki aku..mcm xder paper jer..ni la bahana kalu da sengkek..laki sindri nyer bufday pun buat mcm wish kengkawan jer..bgn subuh "B...EPPY BUFDAY!!!" tu pun kat tinger dier jer..hahahaah

  • bleh bilang dgn jari kaki kalu aku bg laki aku prezzy, dari zaman bershinta sampai la ni..laki aku jer yg beria dr dlu bg adiah..hohoh..aku kn miskin..dia ada duit bleh la.. boleh ker alasan camtu..?? lalalalal~~
paper pun..aku mengharapkan KEBAHAGIAAN..KEJAYAAN..KEKAYAAN KEGEMILANGAN..untuk DR.MOHD SYAHIRAN MOHD SIDEK..di dunia dan di akhirat aminnn.....yer laaa..kebahagian dia..kebahagiaan aku gak..kejayaan dia..maknanyer aku pun berjaya gak la..(tumpang sekaki)..kekayaan dia..maknanya aku pun kaya skali la kan?? kegemilangan dia...ooppsss..ni xleh nk lebih..takut nnt aku jadi RIAK & TAKABBUR..laki aku xsuker bermegah-megah..(aku jer yg lelebih..lalala~~~)

Rabu, 18 November 2009

SOJUK LA PLAK AIII......

AKU RASA MCM AKU SKANG KAT GUNUNG FUJI....errkkk..tertiber jer OPIS AKU TERTIBER SEJUK BEKU NI..ni kalu stokin aku sarung gak ni TANGAN AKU DA KEJUNG NI..NK MENAIP PUN DUK KEJAP-KEJAP AKU SOROK BAWAH PEHA..PASTU NTAH NAPER AKU ASIK NK MENGUNYAH JER DARI TADI..ni skang tgh ngunyah biskut Tiger..AUMMMM.. aku nk pe'ot kut..huhuh...aku xpe'ot..jd benda lain..ok'ooowwwww...
lalalalala~~

Selasa, 17 November 2009

I BLIV I CAN FLY (free....)

AKU MAHU TERBANG...AKU MAHU TERAWANG-AWANG patut kah aku amik dope?? huhu..

I BELIEVE I CAN FLYYY.....


BILER NK cuti-cuti malaysia ni..HRMMM...ekceli we'ol da bookD flight free gi TAWAU..kitorg nk pi PULAU SIPADAN nex year..weeeeeeeeee..........cik somi nk banjer..elehh..sbb dier nk gi diving jer..org ader lesen dive kan..i ni tggu kat tepi beach jer la.. da byk kali cik somi ajak buat lesen dive ni since bercinta gi..issshkkk xkuaser aku..aku mmg seriau skit kalu msuk lam air ni..IDOK LER TEMAN..


xper..byk gi benda bleh buat kan atas beach tu nnt..
PIC KREDIT TO MR.GOOGLE

Jumaat, 13 November 2009

GIVEAWAY~~Modern Cloth Pad

HAAAA...kengkawan..ni nk bgtau kat sumer..ader 1 GIVEAWAY FREE plak tu..yang menarik minat ku untuk joinventure si NISA a.k.a. empunyer Baby Snowdrop dengan murah hati nyer ingin memberi kepada sumer (yg memenuhi syarat) sample Modern Cloth Pad nyer...YAHOOOOO!!!!

Ini kerana si NISA ni nk memperkenalkan kepada semua her product collection huhuh~~Baby Ring Sling & Modern Cloth Pad.

Saya adalah pengguna Baby Ring Sling ni..even xbli dgn NISA mmg saya n cik somi sgt suker menggunakan Baby Ring Sling MUDAH..RINGAN..FLEKSIBEL..BOLEH DIGUNAKAN BILA-BILA MASA..huhuhu~~ xyah bawak stroller slalu

Modern Cloth Pad pula..even saya masih lagi belum menggunakan nye,tp ke3-3 adik ipar saya telah menggunakan Modern Cloth Pad SERIUZZZZ...ni adalah arahan ibu mertua ku..sbb dia tgk saya menggunakan Cloth Diaper yg sgt menjimatkan itu..so ibu mertuaku suh cari Cloth Pad pula..huhuhu..nk jimatkan duitnyer..korang bayangkan lah..3 anak dara beb..sumer nk pkai jenis yg diorg nk pkai..huhuh..aku kan menantuhantu contoh..menurut arahan..lalala~~

selain menjimatkan..Modern Cloth Pad ni amat enviromental-friendly..at least kiter dpt mengurangkan sampah(lelebih lagi CD & DD ni jenis xleh nk lupus kan..dgn longkang/jamban tersumbat la dgn pad..dgn hidupan sungai/laut duk mati sbb duk try mkn benda-benda camni..kan da menghalang eko-sistem hidupan..ewah..aku tertiber jadi jurucakap WWF / GREEN PEACE plak ahaks..

Kan aku ckp b4 ni nk dapat GIVEAWAY si NISA ni kena folow syarat dier..huhh.. Giveaway ni open seminggu je (until 16 Nov 2009) So scroll down for details k....

Step 1 Copy and paste mana2 code below on your blog. Kire add banner Baby Snowdrop la.

Powered by BannerFans.com Powered by BannerFans.com
deduan aku tampal..

Step 2 Become Baby Snowdrop's follower.ni da lamer da duk folow
Step 3 Make entry tentang Baby Snowdrop's Giveaway ni in blog uolls.
Step 4 Leave your name, email address and blog/website kat comment in this entry yg ni dier nya tawaran lagi dasat..paper hal korang jenguk-jenguk la Baby Snowdrop ni

Selasa, 10 November 2009

biter gumbira!!!

SASPEK DA KENA TRANSFER!!!!! WAHHHHHH....
GUMBIRA KEJAP..(tp still xsolve problem aku..huhhuuh)
sekian entry untuk petang yg hujan ini...

ANAK..OH ANAK...8 months

HOLA!!!!..HUHUHU(curi masa kejap..ader fail nk kna anta kat boss kul 12 ni..hohohda ngantuk la..) da lamer aku xciter pasal anak bujang aku sorang ni..Ya Allah..makin nk beralih bulan macam-macam pe'el dier ..yang canggih manggih plak tu..

kan sok genap usia si anak bujang aku ni 8 bln(wah..xsangka aku penah ngandung ker dulu???hohoho...) dulu ms nk beralih masuk 6 bln, imran buat pe'el xnk minumEBM guna botol..(sampai aku decide nk benti keja gak la..) masuk 7bln dier buat pe'el xnk mkn plak..da mcm-mcm tukar mknn dier duk pusing gak paler dier..sakng..nk masuk 8 bln..haaa..ni pe'el dier skang..
  • kuat mkn da..(bagus..good boy) bagi jer la apa-apa pun..dier mkn smbil mengunyah mcm atok xder gigi..hahaha..beria..kalu lmbt suap jer dier nyer marah kemain lagi..membentak-bentak(ni ko tiru saper ni??papa la..yg buruk perangai sumer papa yer kengkawan)
  • da mula merangkak 2-3 step..WAHHHHH...bagusnyer..suker mama..
  • hobi terbaru panjat orang..ader jalan lain buleh lalu...atas org gak dier nk lalu(haru dibuatnyer..) kengkadang kat uma nanny dier..imran gi panjat ader sorang bb tgh tido..aippp!!!! notty ekk...jgn kaco org tido..xbaik!!!
  • suker nau tarik rambut orang..(dia lagi puas tarik rambut orang dari tarik tudung yer kengkawan..
  • da pandai duduk dgn sendirinyer..huhhuh..tp kena jaga-jaga gak..selalu jer ada aksi-aksi dier terbalik ke tepi berlaku..hohoho
  • bgn pagi..da memekak..bukan nangis..duk menjerit menanyi ntah paper ntah...AAAAKKKKKKKKKK..AAAAAAAKKK..2-3 buah uma sebelah buleh dgr sore dier kalu stat memekak tu..hahhaa..smpi aunty sbela uma ckp.."ur boy haaa very loud la his voice..sound so happy..suda pandai apa sikalang??
  • satu benda ni mmg menyenangkan aku..but at d'same time aku kna berjaga-jaga..ANAK AKU XTAKUT ORANG...sape-sapa nk dukung anak aku dier ok jer..siap pusing n trus depang tgn dier smbil melonjak-lonjak happy lagi..(tp xleh compare la kalu nmpk mama dier...kalu bleh berlari tu..nk jer si imran ni berlari gi kat mama dier..) kengkadang risau gak aku..org sesuker amik anak aku..pastu bawak lari...
  • imran da pandai toleh kalu kiter panggil nama dier..IMRAN..tp kengkadang ALIFF pun dier pandang gak..(aliff ni masa kat uma nanny jer pkai nama tu..) xper la..asalkan nama anak aku
  • suker nau nk dgr org tgh bercakap..kalu tgh nyusu ni..siap pusing berkali-kali nk dgr kiter berciter..uishh..ni menurun dgn papa la ni..xsuker ngumpat..tp suker dgr org ngumpat.. haahahh..erkk..ader beza ker???



ni gambo anak aku tgh merangkak..dpt la 2-3 step..pastu menjulur balik..hhahah siap nari-nari goyang-goyang bontot gi...pedulik kan betis bunting padi ku itu.

ni untuk tatapan aunty n kengkawan sumer..imran n mama nyer...ahaks...


ni kat JJ ipoh tgh tgu papa solat..encem nyer anak aku..lantak la..anak aku..punyer suker la aku nk puji camner.. aku rasa mata kitorg al-la samer jer..uhuhuhu..
ni papa yg kijam ITU telah snap gambo anaknyer tdo pastu send kat mama dier.."LAMBATNYER MAMA MAKE-UPSOLAT...IMRAN SMPI TERTDO..." uloohhh haiii..anak aku..cian dier..



Rabu, 4 November 2009

WEeEeEeEe~~~~

SOK AKU BALIK KAMPUNG..YEIIIII...YEI.....2-3 bulan skali baru aku dpt balik kmpg..cian aku kan..kengkawan aku balik mlaker tau sok..ala....smpi ahad jer kut..(jgn la laki aku balik sabtu ni) uhuks.....

byk benda nk setel ni...(xsedar diri ni..keja byk sempat jer ber-blogging)
  • aku ader 3 kes senin depan (MATI AKU!!!!)
  • ada naziran dgn SASPEK - mencik!!! mmg aku nex week kena tindakan tata-tertib, sbb aku paling sadis dlm opis, doakan aku panjang umo mana tau pas dier sergah,perli menusuk ati jantung kalbu aku..aku mati ker..kena heart attack ker.. errrr..korg rasa ms tu aku bleh sue SASPEK x??? ngehh~
  • kena amik biskut dr Chef Ain - sedap giler bsikut dier..ni kengkawan opis order...korang penah mkn BISKUTI x???
  • adik aku nex week nk dtg tdo uma aku plak..(nk mintak laki aku operate tinger dier..ader lebihan daging) da 2 org adik aku ader kes terlebih daging ni...huhuhu..nasib aku xkna

biler la aku nk dapat tawaran keja baru ni.....

klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers