Teman tapi Mesra~~

Jumaat, 30 Oktober 2009

Kain cotton (imported)

ni entry kali ni sajer nk tulun kezen..b4 ni dier selalu pi vietnam,bawak balik kain cotton ? silk dari saner..mmg murah-murah..ni diantaranya la..kalu ader sesaper kengkawan nk order kain cotton bleh tgk ekk...

  • warne..exclusive..brg impoterd from vietnam
  • hanya 1 jer ader bg setiap kaler..
  • harge berpatutan..
  • harga xtermasuk caj penghantaran..
  • berminat??? sila email saya siti.nora81@gmail.com

Material: soft Cotton
Jumlah: 4m
Harga:RM70
Status:SOLD
Kod:K1 booked by cik Nik & Myazara




Material:soft Cotton (sesuai buat baju kurung)
Jumlah: 4m
Harga:RM65
Status: available
Kod:K3
BOOKED BY KAT






Material: soft cotton (sesuai buat baju kurung)
Jumlah:4m
Harga:RM70
status:SOLD
Kod:K4 booked by cik Nik

Khamis, 29 Oktober 2009

HIPOKRIT KAH AKU!!! ngeh..ngeh..

td jenjalan kat FB..facebook yerrr...bukan full-breastfeed huhuhuh..skali jumper la gambo lamer ni..hahaah..aku rasa aku xder gambo ni..so aku cilok dr kawan aku..

to tell u all d'truth..aku mmg xbanyak gambo ms belajo...baik skola or duk "U" dulu..(bukan aper aku maner ade duit nk pkai henpon canggih yg ada camera masa tu..camera pun xder..harapkan bopren a.k.a. cik somi bg fon 2nd-hand dia jer kat aku, tuk senang nk bercinter dgn dier nnt..hohhoo (tu la..saper suh ngurat aku yang jehan miskin masa tu..kan da kna sponsor mcm-mcm..) huaa...hua....bukan aku mintak..bopren aku yg bagi tau!! tp kan aku byk gambo bercinter bersama bopren jer..ngeh..ngeh..sila tempeleng aku 10 x henpon bopren canggih masa tu..amik kesempatan..

back-2-d-story-mory..aku dulu amik double degree..civil & syariah law..tp aku ni bukan nyer budak scorer pun..just survivor jer di dedua bidang ni..(nasib CGPA aku melayakkan aku masuk gomen lelagi TPR ) huhuh..tp kalu aku bleh banding kan tahun civil aku dgn tahun syariah aku..aku akan cakap tahun syariah aku is d'best..lecturer dier sgt-sgt baik(sumer laki)tp diorg sgt-sgt mesra pelajar..dan xder pilih kasih..SERIUS!!! berbanding lecturer-lecturer aku yg civil (laki+pompuan)..mmg kna main politik lebih in order to get attention from them..nk dpt soklan free ker..markah free ker..ko kna bodek lebih..tunjuk rajin lebih..slalu bertanya dlm kelas(alala menunjuk gak la..) is common thing la..

aku xtau la kalu kat U lain xder kes camni..tp kat tmp aku ader la..tp batch aku mmg terkenal dgn ke-SEMPOI-an nyer...kitorg budak law sepatutnya kna tunjukkn ciri-ciri LAWYER kan..pkai smart..baju kancing lengan..kasut kilat..baju itam-putih, ala sumer la....!!! tp batch aku bleh di bilang dgn jari nk buat sumer tu..kitorg gi klas..baju kurung biasa/jubah/t-shirt kolar..sliper jamban pun pnah lepas masuk kelas..hahahah..aku plak kengkadang gi tutor dgn jeans(budak syariah tu..astaga..sambil menggeleng paler anak sapa la ni) penah gak la kna panggil dgn ustat sbb outfit aku..ahahahaahah ke aku yg sorang-sorang REBELLIOUS..??hmmmmm

Aku masa belajar xpenah ader blazer sendiri..sumer aku pinjam dgn kawan-kawan aku, naper??

  1. sbb xder duit nk bli
  2. aku allergic pkai baju itam putih ni..
  3. aku rasa aku poyo pkai kot sumer..(hahah)
  4. xkuasa aku..

tp sejak da bekerja..aku da ader 2 blazer..satu labuh paras kepala lutut(al-la baju musim sejuk)..dan 1 gi paras pinggang (leher cutting NEHRU COLAR)..huuhuh,dedua mahal tu..nenanti aku upload gambo blazer aku yg xpenah basuh tu

moral of the story yg aku nk citer pada entry kali ni adalah..aku xleh benci atau menyampah atau berharap suatu hari nnt aku xkena buat benda tu...sbb akhirnya pasti aku kena hadapai gak benda-benda ni..hahaha..erkk..korang paham ker?? yg baju itam putih n blazer tu la..dulu kan xnk bli n pkai sumer..skang ni bleh kater tetiap ari baju itam-putih jer..nyampah aku..!!

sila lah tgk muker aku yg alala poyor ni..HIPOKRIT KAH AKU..ngeh..ngeh...

Jumaat, 23 Oktober 2009

SAKIT HATI TGK PERANGAI MAK CAMNI!!



aper pendapat korang pasal citer ni???aku cukup marah n menyampah kat pompuan durjana ni...elok ko jer yg mati..HAPRAK PUNYER MAK!!!


Seorang wanita yang yang tinggal bersama kekasihnya seorang rakyat Sudan , Afrika yang tinggal di negara ini menggunakan visa pelajar rela bersekongkol dengan 'kekasih gelap'nya itu dengan membuat mengatakan anaknya yang berumur 3 tahun meninggal dunia akibat didera oleh suri rumahnya.

Bagaimanapun, siasatan polis mendapati fakta dalam keterangan diberikan wanita yang bekerja sebagai setiausaha itu meragukan sebelum merumuskannya sebagai pembohongan apabila mendapati wanita terbabit tidak pernah menggaji pembantu rumah yang didakwa melarikan diri sejurus selepas tragedi menyayat hati itu.

Kekasih wanita yang berstatus janda itu bertindak kejam dan tidak berperikemanusiaan apabila seorang lelaki Afrika didakwa sanggup mendera, merogol dan meliwat anak kekasihnya yang baru berusia tiga tahun sehingga kanak-kanak itu menemui ajal.Sumber polis berkata, wanita rakyat tempatan itu dikesan menjalinkan hubungan dengan lelaki Sudan terbabit sejak beberapa bulan lalu.

Menurutnya, lelaki warga asing itu sebelum ini memasuki Malaysia menggunakan visa pelajar dan menuntut di sebuah kolej swasta di ibu kota.“Bagaimanapun, lelaki berusia 24 tahun itu hanya belajar sebulan sebelum tinggal bersama kekasihnya iaitu wanita warga tempatan di sebuah kondominium di Batu 9, Kajang.“Difahamkan, lelaki Afrika terbabit tinggal serumah dengan wanita tempatan itu yang mempunyai seorang anak perempuan berusia tiga tahun hasil perkahwinannya sebelum ini,” katanya.

Menurutnya, lelaki terbabit yang kerap diminta menjaga kanak-kanak terbabit dipercayai sering memukul selain merogol dan meliwat mangsa terutama ketika ibunya tiada di rumah kerana keluar bekerja pada waktu siang.

Walau pun tidak dinyatakan bangsa sebenar wanita tersebut, dari gambar rasanya dia ialah wanita Melayu. Biasa ke tinggal serumah dengan bukan Muhrim ni? Tulah tu hari Kartika dah rela dihukum sebat kerana minum arak ramai pula yang membantah. Akibatnya maksiat terus bermaharajalela sehingga dah jadi perkara begini siapa yang malu? Bukan mereka dan jiran mereka sahaja, ketua kampung dan sehingga bangsa dan agama pun turut malu weh..

BIONIC WOMAN!!!




ni baru jer tadi aku gi buat splint tuk tgn aku..cik somi aku kater xyah inject..yei!!!! xtau la mmg diorg ni jenis baik ramah n effisien ker or sbb laki aku doktor..dia yg buat referal letter..so aku nyer service diorg bg cepat skit la..aku tggu gak kalu diorg buat hal..so far xder plak..GOOD JOB!!!


  1. tu abg. tu baru pas ukur tgn aku..n dier tgh potong plastik yg nk balut tgn aku nnt..
  2. yg ni tmp pemanas..tuk cairkan plastik tu..


ni lah hasilnya...!!!! mcm bionic woman da..tangan ku 1/2 splint..(spital gomen..so xder la jenis splint yg hebat mcm ni) hohoho...agak xselesa gak la pkai splint ni..tgn aku pnuh tulang..so yg keras tu duk langgar tulang kau yg lain..so kalu aku bukak ader area tulang aku merah la...hmmm.. aku ingat nk cari sarung la kat farmasi..musti ader jual kan..ni mcm tu jer mcm aper ntah..(biar nmpk teruk skit..nnt gi court maner tau hakim bg excuse kat aku..ngeh..ngeh....




Khamis, 22 Oktober 2009

baru aku perasan

contest anjuran smileykidz lak... - Penyertaan dibuka dari 15th Oct 09-31th Oct 2009, jam 11.59pm... Cepat join....- Hanya perlu letak gambar anak tgh senyum sengih

hmm..bukan xnk join..tp baru aku sedar..aku xbyk gambo imran senyum..senyum pun jenis senyum tulus ikhlas jer..bukan jnis seyum galak..hahahah

imran ni bukan nyer jenis masam..tp dier mmg susa nk dpt gambo dier tgh senyum..kalu senyum pun musti kitorg xpgang camera masa tu..kecian x???


laki aku cakap imran ni nnt jadi budak baik..dgn selamber aku menjawab.."mmg la anak i mmg la baik..."huhhuh...berlagak x??

camner dia tahu ekk???mak aku pun ckp imran ni kalu besar budak baik..hmm..aku lebih rasa anak aku ni biler besar dier tersangat peramah mcm mama n papa dier la.. tp pnjg akal..budak canggih(kalu ikut bahasa makcik aku)maksud aku imran ni nnt mcm ader jer yg dier nk buat nnt, xleh duk diam..xleh duk sensorg..nk ader org gak..xkisah la org tua ke muda..


ekceli..aku ckp betul tau...imran smpi skang xberapa layan sgt tv, citer katun ker..citer muvie ker..dier xheran la..kengkadang pelik gak..ni baru tmbh..huuhuh tp imran sgt suker tgk lampu..lampu kelip-kelip..warna-warni..kalu laptop bernyala dier suker tgk..dier pi main kat LED tpi laptop..bukan kat skrin tu..huhuhuhu, kalu mask otel..ader lampu chandelier tu..dier sgt kagum..hohoho..(ko nk keja TNB ker imran..)hoho..bagus..bagus..jd N'gieneer letrik..snang mama ko dpt letrik free nnt..hua..huaa


anak kengkawan yg lain xder plak pe'el camni..anak aku pe'el..mcm org besar..ntah aper la n3 aku kali ni..sajer nk berkongsi..huhuhh...

Rabu, 21 Oktober 2009

AKHIRNYA....AKU TAHU DA AKU SAKIT APER..

hmm..dulu kan aku pnah bgtau aku sakit kat area pergelangan tangan kan..korang rujuk entry yang ni..klik je sini,aku pun da duk ngandu dgn cik somi..ikutkan minggu ni dier nk ajak aku gi jumper ORTHOPEDIC..nk cek tulang aku ler..pastu mlm td laki aku bukak la buku medic dier..puas dier carik-carik...tertiber dier cakap..


B: ma..B da tau ma sakit aper...

AKU:...da tau?sakit aper??

trus dier amik tgn aku,dia buat eksperimen..tekan saner sini..pulas sana sini, tanyer aku sakit ker x..biler da konfem dgn eksperimen tu trus dier suh aku baca buku medic dier tgk aku sakit aper..so..aku ni kan isteri yang baik dan ingin tahuececehhhh.. uper nyer..aku mengalami sakit ni...DE QUERVAIN'S DISEASE


ni info mengenai penyakit ni la..serba sedikit:


Arthritis: de Quervain's Disease Information
de Quervain's disease is a painful inflammation of tendons in the thumb (tenosynovitis). The swollen tendons and their coverings rub against the narrow tunnel through which they pass. The result is pain at the base of the thumb.
korang paham ??ala..da bhs melayu n layman yang aku paham, aku nyer tendon dgn tunnel keliling tendon aku menebal..so tendon tu jadi ketat dats y aku sakit


What Causes de Quervain's Disease?
Often, the cause is unknown, but overuse, a direct blow to the thumb, repetitive grasping, and certain inflammatory conditions such as rheumatoid arthritis can all trigger the disease. Gardening, racquet sports, and various workplace tasks may also aggravate the condition.
dan mengangkat beg gajah loyer tu..xpun membuat kerja-kerja di opis yg byk..huhuhuh


Who Gets de Quervain's Disease?
While anyone can get de Quervain's, it affects women eight to 10 times more often than men.dalam buku medic laki aku dier cakap pregnancy pun may cause this disease..aku kan kna masa pregnant


What Are the Symptoms of de Quervain's Disease?
Pain along the back of the thumb, directly over two thumb tendons, is common in de Quervain's. The condition can occur gradually or suddenly; in either case, the pain may travel into the thumb or up the forearm. Thumb motion may be difficult and painful, particularly when pinching or grasping objects. Some people also experience swelling and pain on the side of the wrist at the base of the thumb. The pain may increase with thumb and wrist motion. Some people feel pain if direct pressure is applied to the area.
How Is de Quervain's Disease Diagnosed?
The test most frequently used to diagnose de Quervain's disease is the Finkelstein test. Your doctor will ask you to make a fist with your thumb placed in your palm. When the wrist is bent toward the outside, the swollen tendons are pulled through the tight space and stretched. If this movement is painful, you may have de Quervain's disease.

How Is de Quervain's Disease Treated?
Treatment usually involves wearing a splint 24 hours a day for four to six weeks to immobilize the affected area and refraining from any activities that aggravate the condition. Ice may be applied to reduce inflammation. If symptoms continue, your doctor may give you anti-inflammatory medication such as naproxen or ibuprofen or may inject the area with steroids to decrease pain and swelling. If de Quervain's disease does not respond to conservative medical treatment, surgery may be recommended.

Surgical release of the tight covering of the tendon eliminates the friction that causes inflammation, restoring the tendons' smooth gliding capability.

Surgery for de Quervain's disease is an outpatient procedure (no overnight hospitalization is required). After surgery, your doctor will recommend an exercise program to strengthen your thumb and wrist. Recovery times vary, depending on your age, general health, and how long the symptoms have been present.

In people whose disease has developed gradually, de Quervain's is usually more resistant to treatment. For these people, it may take longer to find relief.
so dalam erti kater lain..laki aku suggest inject stereoid kat tgn aku..inject dadah???kang kalu aku kna cek air kencing positif dadah??sia-sia kna masuk lokap bawah sek.15(1) akta dadah..huhuhuh laki aku cakap aku poyo..hahaha..ekceli aku takut kna cucuk..yer la!!!! cucuk kat area pergelangan tangan..saper xtakut???!! slalu kna cucuk kat bahu jer..tgk anak kna cucuk amik darah pun da tau sakit dier..ini kan plak nk cucuk kat tangan aku...tp mmg tu jer rawatan yg mudah..kang kalu da teruk kna surgery plak..hohhho..mak xrela nyah!!!
laki aku panggil aku "FRANKESTIEN" sbb test tu la.."Finkelstein test" CIS!!!!!!NYAMPAH!!

Isnin, 19 Oktober 2009

gambo...oh gambo...

naper ekk aku xleh nk uplod gambo..hmmm done tp xkua gambo..
yeii....!!! da bleh da upload..korang layan la gambo ni ekk..

ni rentetan ank aku yang insist nk amik henpon dari tgn aku..sanggup panjat perut tu..hohoho..punyer geram..smpi gigit bibir..hahahha.. kening x-hengat tajam tu...menurun dari aku la kut...hahahaha


last week aku gi kusus kat ILKAP..seari b4 aku gi aku masuk opis jap setel keja skit..tepaksa bawak anak pepagi (laki aku suh angkut skali comforter nk ltak anak..in-case anak aku nk tdo nnt..tp xder nyer aku sempat nk wat keja..imran duk kaco aku..1 opis dier merayau..xsempat nk tgkp gambo dier merayap.
tgk muker dier..mcm xbersalah jer kaco mama dier kat opis..hohoho..kat bawah tu comforter dier la..
papa pas abis keja kat spital..trus dtg opis tlg jaga imran..nk bg mama dier can abiskan aper yang patut



ni stroller GRANDMA dia sanggup kua duit blikan, sbb stroller dier kat uma xder safety..yg ni bleh th la safety dier..sbb ader ala-la brek emergency(aritu imran masuk lam blik air, ekceli imran beria rolling dgn stroller dier smpi masuk bilik air..skali tgk bilik air tu gelap trus dier merengek..aku puas la duk mencarik, ingat lam bilik, skali kat lam toilet..tergalak besau aku...tau takut..sbb ader emergency brek depan dan belakang tu la stroller dier xterbalik..bagus kan..
ni plak kasut baru papa dier bli..tapi besau skit la..
tu la kisah ku dlm seminggu dua ni..msuk opis jer..terus mengeluh panjang..huhhh..............

Jumaat, 16 Oktober 2009

LEMAH SEMANGAT...

masuk opis jer aku tensen..masuk opis jer aku tensen..ntah biler la aku nk datang opis dgn ati gumbira..
aku baru balik dr kursus dkat ILKAP..3ari..aku angkut skali imran dgn mak mertua aku gi saner..(mintak tulun jg imran)..penat gi kursus xabis lg..skali balik smpi uma laki sindri plak xsihat..nk kater demam tp xpanas..tp mmg lembik laki aki..smpi kna masuk drip la..amik darah la..(dia ckp dia dehydrate..tp xcirit plak..) dia lagi tau..cian kat laki aku..igt bleh memanjer sb da lamer xjumper..memanjer?????hahah..xder maknernyer
arini masuk opis..fail berlambak dlm tray-in..lemah semangat aku..dalam bebyk fail tggi tu ader 2 MEMO dari SASPEK..aku xphm la..ntah aper lg yg dier nk aku buat..puas da aku buat camner dia suh buat..tp dier still xpuas ati dgn aku!!!!!!
serius!!! aku xnk jumper dier lagi!!!! aku xnk keja dgn dia lagi!!
kalu aku ckp aku da turun berat badan sbb tensen musti korg xpercaya..3kilo tau!! mmg la skit..tp badan aku trus nmpk tulang sbb bdn mmg kecik tp mmg kenyataan..3-4bln ni..saspek mmg slalu cari salah kitorg..KITORG??? mmg kitorg..maksud aku..pegawai yg lain pun kna gak dgn dia..kitorg smpi jadi kurang aja dgn saspek..sbb da xtahan..pertahan diri camner pun ko still kna blame gak..senang kitorg ngaku salah pastu trus blah dari bilik dier..
aku mmg tgh cuba jengah-jengah keja lain ni..doakan aku ekk..

Khamis, 8 Oktober 2009

SI COMEL BERBAJU RAYA!!!!

YEAA....!!!! babyibu BUAT CONTEST SI COMEL BERBAJU RAYA...EKSAITED X HENGATTT MAMANOA NI......yer la..aku nk masuk la contest ni..
HUHU..bukan aper..tomey jer biler tgk berbudak pkai baju raya ni..xkisah la baju kurung ker..baju melayu ker....siap pkai songkok..kopiah..tudun...allalalalal...nk kna gigit ni
nk masuk contest ni ader syarat² nyer..korg kna FOLLOW..bebetul kalu x..U FIRED!!!!
Cara Penyertaan
Pertandingan dibahagikan kepada Kategori A (Boys) anak aku da tentu kategori ni la.. dan Kategori B (Girls)
Pertandingan dibahagikan kepada dua fasa:
Fasa 1: 23 September 2009 – 15 Oktober 2009 - Semua peserta submit gambar Si Comel Berbaju Raya.
Fasa 2: 16 Oktober 2009 – 31 Oktober 2009 - Top Ten akan dipilih. Pemenang akan dipilih berdasarkan undian.
Syarat Penyertaan
Jadi Follower BabyIbu dan add BabyIbu dalam bloglist anda
Letak banner di sidebar blog anda dengan link ke entri ini
Membuat entri mengenai contest ini diblog anda
Dalam entri itu, upload satu (1) gambar si comel anda berbaju raya (berbaju raya = baju kurung/baju melayu)
Sila nyatakan nama si comel dan umurnya
Dalam entri tersebut pastikan anda mention dan link ke BabyIbu dan semua sponsor (no link back will be disqualified)
Bila dah siap, tinggalkan link entri anda di entri ini.
Klik sini untuk Q &A
ku mempertaruhkan gamba anak ku yg ni..huhuhu..tomey...tomey..gambo maknyer terpaksa diblurkan..sbb maknyer sexy

yg bawah ni sajer jer nk tunjuk...gambo kitorg sefamily..anakku pkai kopiah adiah dari Pak Ngah nyer..i.e. abg aku..huhuhu

tema kitorg tahun ni..PURPLE!!!!!!

NAMA ANAK: MUHAMMAD ALIFF IMRAN BIN MOHD. SYAHIRAN

UMO: 7BLN (ekceli 6 months 28 days)

HUH!!!! KORANG RASA ANAK AKU DAPAT JADI TOP TEN X???..HOHO..XKISAH..SUKA SUKI JER MASUK CONTEST NI...BLEH TAMBAH MEMBER KAN...

SO..INILAH ADIAH NYER..MMG LUMAYAN...RUGI KALU XJOIN...

HadiahBagi Kategori A:Hadiah Pertama-Casual Meg daripada Gin & Jacqie-Necklace by S daripada Sherry-120 pieces of 4R photo prints daripada eoe Online-RM30 Gift Card daripada leanalittleshopHadiah Kedua-Reversible gemstone ring imported from US daripada TH-RM10 Gift Card daripada leanalittleshop-80 pieces of 4R photo prints daripada eoe OnlineHadiah Ketiga-Eyeko: Silver shopper (imported from UK) daripada Mia-RM10 Gift Card daripada leanalittleshop-40 pieces of 4R photo prints daripada eoe OnlineBagi Kategori B:Hadiah Pertama-Colorful Sally daripada Gin & Jacqie-Pretty Birdie Earrings daripada Niko-120 pieces of 4R photo prints daripada eoe Online-RM30 Gift Card daripada leanalittleshopHadiah Kedua-Reversible gemstone ring imported from US daripada TH-RM10 Gift Card daripada leanalittleshop-80 pieces of 4R photo prints daripada eoe OnlineHadiah Ketiga-Eyeko badges and postcard set (imported from UK) daripada Mia-RM10 Gift Card daripada leanalittleshop-40 pieces of 4R photo prints daripada eoe Online
Hadiah MisteriTerdapat hadiah misteri khas untuk referrer terbanyak sepanjang tempoh contest (diadili guna Google Analytics)..more info
SO..KENGKAWAN SUMER..JOM KITER TERJAH BLOG BabyIbu ni...huaaa..huaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Rabu, 7 Oktober 2009

SAKIT KER AKU???

ader x sesaper HOT MOMMIES masa ngandung mengalami sakit sendi..xkisah lah sakit kat lengan ker...kaki ker..badan ker...tp area sendi..memula aku suspek sbb aku selalu angkat BEGbatu BRIEFCASE LOYER...yer la..nk isi sumer fail yg tebal-tebal..angkut naik tgga lagi..mmg patah tangan aku bengkok pinggang gak la membawak beg gajah ni...

xtau naper..aku sejak preggy smpi la ni..aku mengalami sakit sendi kat pergelangan tangan ni..(lelebih gi right wrist) sakit dier mcm sakit terseliuh..tp xde plak paper ABNORMALITIES kat tgn ni..tgk gak kalu ader lebam ker..salah urat ker..da try urut masa berpantang, tp stil xder paper gak..mcm makin teruk jer..(i syaK ATHRITIS) sbb tiap kali nk gerak kat tulang pergelangan ni selalu sakit..mcm tulang berlaga tulang..kengkadang nk angkat imran xleh guna area wrist, kne tanggung berat kat lengan..

selalu jer mengadu dgn cik somi..dier juz bg antibiotik(cloxacilin) dgn pain-killer, dier ckp takut jangkitan jer..aduss..tgn ni cantik lagi..xder sakit kulit pun..kuman nk jangkit ktner..kat tulang aku ker..??? hmmm..ikut kan jer la..mkn jer ubat tu (biler aku skip mkn jer diernyer membebel menyakitkan hati..aku mmg nyampa kalu laki aku membebel..sesaper la aku mmg xsuker..cakap sekali da la..nk pepanjang plak..) ehh...hehe ader mengata laki sindiri..mintak maap B...cayang jer kat B lagi..huhuh..menurut perintah B...

tp mmg tertekan la biler sakit sendi ni..HOT MOMMIES out ther..kalu ader sesaer yg mengalami nasib seperti ku ini.minta tulun beri pandangan dan nasihat serta tunjuk ajar...huhuhu..

Sabtu, 3 Oktober 2009

WHO'S 1ST IN UR HEART???

mlm tadi after dinner cik somi tanyer satu soklan tuk aku..:

cik somi..: ma, b nk tanyer satu soklan..

aku: (tgh blur sbb ralat mkn..) Maner ader ma tanyer paper kat b???(aku xdgr masa tu..hik..hik..pekak..)

cik somi: org nk tanyerla ni..

aku: OooOoo...ha..aper??

cik somi: kalu di suruh pilih antara b dgn imran...ma pilih saper??? saper yg ma paling sayang...???

ERKKKKKKKKK....!!!! aper nyer soklan da....ekceli aku penah bincang kan soklan ni masa aku kat "U" dulu dgn kengkawan aku..hmm..da ader pendapat da pun..

kalu korang..korang nk jawab saper dulu???? aku da bg pendapat aku kat cik somi..dan dia trime..its only an opinion dats y dia xkisa aper jawapan aku..but for me its a "stand"..korg paham x.....???uhuhuhu.

korang nk tau aper aku jawab..hmm..nennt la..aku nk tau pendapat korg dulu..xsalah bertukar pendapat

Khamis, 1 Oktober 2009

Top 20 !!!

huhu..beb...imran diantara Top 20 Cutest Baby Pocoyo Contest HUH..XSANGKA MAK NYAH!!

bangga kejap pun ader..xkisa la menang ker x..janji TOP-20 BEBB....tanx ekk mama-ryan...

korang bleh tgk those yg shomeyl wit POCOYO kat mama ryan's blog

Cutest Baby Pocoyo Contest

THIS IS STICKY MODE ENTRY..


Cutest Baby Pocoyo Contest : Pre-Loved Fisher Price Give Away
Mommy Stephanie Liah And Daddy Remy Rizal

kali ni MOMMY RYAN plak nk buat contest...adiah..LUMAYAN.......huhhuhu
very da eazy-weazy step to enter this contest
MOMMY RYAN pesan...
1.Become a follower of my blog and leave a comment to let me know (or, if you are already a follower, tell me that too!) hmmm..me??already follow MOMMY RYAN'S blog since preggy lagi..hik..hik.. i ter kesima dgn kejelitaan MOMMY RYAN and of-kos b-gosh her lil'son ryan..damn u're handsome...!!!
2.Blog about this giveaway and describe your child in 5 words and elaborate them(English/Bahasa).Then leave a comment with the link to your post on my giveaway entry.Open to boys and girls. hmm.. this one..i think this N3 wud do d'same la..camno nk describe ekk..5 words
I -Independent. - (I wish, when i grow up..i become an INDEPENDENT person..)
M - Monster - (my mama always call me A LIL'MONSTER hik..hik..because i always make a grumpy voice..but my papa called me GRIMLOCK -TRANSFORMERS)
R - respect - (i do respect olders..and i love atuk & grandma)
A - affectionate - (mama told me to be affectionate and kind to animal..but still im a bb do know how..hik..hik..)
N -notty( am i??hik..hik...)
3.Sent ONE cutest style with SNOW CAP(For example:photo above-any colours)
MAMA..PAPA CUCUK IMRAN..SAKIT...:(
huhuh..gamba ni diambil masa umo imran 7days..ader jaundice skit..so kitorg bawak pi spital masa tu plak his papa bertugas di dep.peaditrik..so papa imran la yg cucuk imran..nasib papa terer amik darah sumer..(heartless btul papa dier..huh!!) muker sedey jer..bleh kater every day after discharged papa yg amik darah imran kat uma..kat spital..nasib xtggi jaundice imran..-
MAMA...PAPA'S DOCTOR TOLD ME TO DRINK MAMA'S MILK..NO SKIP-SKIP IF I WAN GET BETTER..HUHUHU..
4.Age:Newborn-6 Years Old,only ONE child.
MOMMY RYAN..im 6 months old now..huhhu..
5.Copy paste the sticky mode and put it on the side bar.
Remark:The contest closes on 1st October 2009,12pm.Winners will be chosen using random(greatest pocoyo style)with greatest words and announced within a week.Thanks for participating!
Only ONE winner! and its gonna be ME!!!!!
1st Prize:Fisher Price bouncer and Fisher Price Playmat!!(We are moving out and need to give away those outgrow items)

klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers