Teman tapi Mesra~~

Selasa, 29 September 2009

LAYANZZZZZ....

YESTERDAY WAS MY BUFDAY 28 September..hik..hik..eppy bufday to me..umo baper???huhu..still muda lagi..muda ker??
mlm td cik somi minta banjer makan lua..patut bufday aku dier yg banjer..tp dier plak mintak aku banjer.. so aku ingat nk banjer dier dkat INDULGENCE RESTAURANT AND LIVING..tp closed la plak..so kitorg rayau kat area Greentown..jumpa DAVID'S DINER ni..hmm..try la..waa...gamai gak org...kitorg kna tgu sbb nk dapat tmp kat indoor area..
not bad la tmp dier..food dia..mmg MARBELES!!!!! western style,sedap wei..laki aku smpi isap-isap tulang kambing tu..aper ekk aku order..luper..xsempat nk tgkp gambo sbb kitorg gilir-gilir pegang imran..kusi bb diorg besau sgt.. korang try la..aku rasa byk jer kedai ni kat KL korang layan jer la gambo gedik aku dgn family ni ha...
ni plak gambo gayer kitorg..1st raya..tgk la anak ku itu memakai baju raya nyer...tomey nyer anak aku huhu..aku tau xder saper nk puji, so aku puji la..aku nyer anak punyer suka la!!!
ader gambo terpaksa diblur~ kan..sbb mama nyer sexy bangat kopiah tu Pak Ngah imran a.k.a abang aku yg adiahkan..cukup dier sayang anak buah dier sorang ni(anak aku ler)..huhuhu..2org ank buah yg besar(anak akak aku) da malas nk amik tau...hohoho..
tema kitorg 1st raya aritu PURPLE..hoho...tp baju anak dgn baju bapak xsama lansung (janji purple..)
ni gambo kitorg tgh konvoi balik melaka..konvoi ker?? xla..naik 1 keta unser..sumbat sumer..
imran berposing lam keta dgn Grandma n Papa nyer..notice baju sweater merah tu..?? EKCELI..tu baju laki aku masa dia kat Florida..huhuh...diturunkan kepada anaknyer..ni Granma tu mmg panggilan nenek imran dgn Atuk dier yg beria duh pkai..tomey gak anak aku ..huhuhu..

2 gambo bwh tu,imran naik walker..huhu gi uma Mak Long cik somi..sekali nmpk walker..sajer try..huhu..sumer excited..imran pun excited sbb dier nmpk sumer org duk clap-clap..menjerit-jerit gumbira imran..hahaha da bleh da guna walker.. tp duk jalan undur la. hahah.. konfem walker kat uma tu akan dikeluarkan dari plastiknyer..hahadapat adiah

haha..ntah paper N3 aku kali ni..sajer..jer..tgh ilang tensen nyampah dgn KUP, dia cakap aku da byk PREVIOUS CONVICTION..huh..!!aper susa..!!masuk jer aku lam lokap...huhu..sanggup ker...

Ahad, 27 September 2009

DECISION MAKING..

hmm..SELAMAT ARI RAYA KENGKAWAN SUMER!!!! wah..seronot x raya kali ni..???(naper cam bunyik pengacara TV3 KIDS ni..huhu well,sumer org da kna balik kijer..moments raya buat-buat ingat jer la lemang keputat sumer tu..huhuh

Alhamdulillah..raya tahun ni..kira meriah gak la..sbb ader imran kan.. mamanyer sibuk aja anak salam tgn cium,tp msuk mulut sbb nk gigit,,huhu bukan aper snang org nk bg duit raya kat anak..kna la latih..hua... hua.....
entry kali ni ikutkan aku nk citer panjang lebar pasal DECISION MAKING...hmmm..

raya tahun ni aku sempat la pi uma kawan aku liza..da besar anak dia 4thn..dia confess dia fully BF anak dier(disbbkan dia keja petang-mengajar sek.Agama so dia xrisau la..pam skit jer..) ms lam keta pas beraya aku duk pk..gamai gak kengkawan aku yg berjaya dan tgh fully breastfeed anak memasing..baik laki or pompuan..bukan maskud aku laki BF anak..tp kengkawan laki aku baik class-mate or school-mate diorg pun PRO-BF...yer la.memasing da bleh pk maner yg terbaik untuk anak memasing kan..di samping bleh berjimat..kita pun cuba mengelakkan penyakit..da terbukti kan..BF bleh mengelakkan 30% chances tuk dapat breast-cancer..why not kita buat kan..

once kita da kawin..kita musti pk nk ader bb kan..biler da ader bb kita musti nk decide nk beri yg terbaik tuk anak kita..munum aper..mkn aper..baju camner.skola maner..sumer tu la...so Breast-feeding..Cloth Diapering...Cloth Pad..adalah diantara perkara-perkara yang boleh menyelamatkan kita dari segi FINANCIAL , HEALTH & ENVIRONMENT..SBB TU LA DECISION MAKING IS VERY IMPORTANT..kalu bleh MUTUAL UNDERSTANDING IN DECISION MAKING BETWEEN HUSBAND & WIFE is d' best la..bukan aper..kalu da 2-2 agree on 1 subject matter..so later on kalu ada masalah xder saper yg boleh dipersalahkan..ni kan untuk MASLAHAH sumer org...lelagi kiter laki bini..dan anak-anakyang bakal menjelma huhuhuhu...

p/s:
hik..hik..aku mmg xpandai nk buat karangan..inikan pula laporan..masa UPSR BM karangan aku dpt B, yg lain A..pelik x..sbb aku xreti buat format laporan..hahah

Jumaat, 25 September 2009

Masalah ku..

APA KORANG AKAN BUAT DAN RASAI KALU ANAK SENDIRI XNK MINUM EBM...ANAK JUZ NK MINUM DIRECT FEEDING... MySpace
AKU DA PENIN DA NI..MySpacesedey dgt-sgt...IMRAN SKNG DA BLEH CAM SUARA AKU..KELIBAT AKU..BAU AKU..KALU AKU DUK DEKAt DGN DIER, IMRAN TOTALLY REJECT EBM..KORG BAYANGKAN LAH..KO XLEH NK MAIN DGN ANAK..XLEH NK BREASTFEED ANAK..XLEH NK TDO SESAMA DGN ANAK..kena duk jejajuh..MySpaceSEMATA-MATA NK TRAIN BALIK IMRAN MINUM GUNA BOTOL (kan da nk stat keja balik..susa aku nnt kalu dier xnk minum..)
IMRAN STAT BUAT PE'EL CAMNI BILER DIER STAT SOLID FOOD..6BLN...DA LA MKN PUN KURG..EBM PUN REJECT..AKU SMPI DA DECIDE NK BENTI KEJA..MySpaceTP MERTUA XBG,SBB LAGI BYK MASALAH IN FUTURE..LELAGI AKU NI BARI DISERAPKAN PERMANENT..(aku contract b4 ni...) but aku still apply keja lain..aku xnk da jadi DPP ni..aku xnk da masuk bidang Legal ni...hopefully adala keja tuk aku nnt...
TANX TO AISHAH(MEDELA) tets NUK ko mmg setakat ni berkesan..MySpaceaku da siap bli btol MAM da..tp xguna lagi..MARYAA AND HAYATI..IDEA KORG AKU CUBA APLIKASI...
SKANG NI AKU HARAPKAN MERTUA AKU YG TOLONG BG EBM KAT IMRAN...MySpace(smpi bengkak la B aku imran xisap) tp mertua aku ader smpi mingu ni jer..ntah pasni camner la..
IKUTKAN MERTUA AKU NK BAWAK IMRAN GI PERLIS...NK TRAIN IMRAN GUNA BOTOL...
TERKEDU AKU DGR DIORG DECIDE CAMTU....MySpaceDA MELELEH AIR MATA NI...XPENAH KERING...CAMNER PUN AKU STIL GAK NK IMRAN STAY DGN AKU...XSANGGUP WEEEEII....
NI MLM NI AKU XTAU LA MCM MANA..IKUTKAN MERTUA AKU NK TIDO DGN IMRAN..ULOOOOHAI...LG SAYU ATI AKU TDO BEDUA JER DGN CIK SOMIKU...mmg nangis peluk bantal la jawab nyaaaaaaa....

selalu budak xnk minum susu badan..aku ni plak..anak xnk minum btol..tp nk direct susu badan jer..APER LAAAAA NASIB....dugaan kan jadi mak ni...aku smpi xlena tido..xlalu makan...xkuasa nk bercantik-cantik da...sumer sbb imran nyer pe'el skang ni..MySpace

Jumaat, 18 September 2009

ho..ho..ho..balik kampung!!!!

yei!!!!!! sok pagi pas sahur kitorg gerak balik melaka....yei!!!!
arini tgh kojo..buek-buek bz..(psss..dpt tau SASPEK balik awal..)sekali dgr announcement PEJABAT SUK KEJA 1/2 DAY ARINI...yei!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
skang jugak aku siap sedia tuk balik...

alamak..baju xpacking lgi...
  • baju jalan/raya ku dan cik somi
  • baju basah ku dan cik somi
  • baju raya/jalan+basahan tuk anak ku..(hmm..tgh berkira-kira nk bawak CD ker pkai DD jer..hmm)
  • kasut gayer ku dan cik somi..(psss...imran xder kasut gi..tgh kecek adik ipar dia da janji nk bli kasut imran..)
  • sandal basahan kat kmpg (cik somi pkai crocs dier jer..)
  • baju raya tuk anak buah aku yg 2orang tu..(Nurul & FAhmi)
  • baju raya adik aku(sibuk suh aku blikan tuk dier..kopak duit aku nk memahei..)
  • kuih raya nk bawak balik kmpg..
  • mknn anak aku lam keta sok..

aper lagi ekk..hmmm..la...luper duit gayer xmasuk lg ni lam sampul..camno ni..sompeik x nk buek sumo ni..(eceh...tetiber da ckp nogori.mulo r tu..montang-montang nk balik kmpg..keh..keh..) edan mmg ckp nogori kek kmpg..da namo kmpg sebolah N9..ni pun kalu balik cakap kmpg, org kmpg cakap aku ni da murtad..da mcm org baghu nk blaja ckp nogori..poleik bunyik ekk..hahahahah

kad raya..kad raya..kad raya...

ni dari fiza..


ni dari Mummy 2HAQQ

ni dari kawan aku carum..huhuhu


ni dari munira - ex-silat-mate



ni dari ibu arifa

ni dari suhail..ex-class mate masa kat "U"


ni dari smooch online

Khamis, 17 September 2009

AKU NK BALIK KAMPUNG!!!!

NAK BALIK KAMPUNG!!!! HUHUHU..NAK BALIK KAMPUNG...WAAAAAAA..CUTI KENA BEKU!!!! XSUKA-XSUKA-XSUKA!!!!!
PATUT ELOK-ELOK AKU BLEH CUTI ARINI SKALI SMLM DPT TAU CUTI KENA TARIK..SBB DA X-ENTITLED NK CUTI....MENCIK!!!!!!
SEDEY..SAYU ATI BILER DGR LAGU RAYA..DA XDER ATI NK BUAT KEJA KAT OPIS...
AKU NK BALIK KAMPUNG!!!!!!

Cloth Pad!!

Jualan secara x lansung ..since i already use CD (cloth Diapers) and apparently now im using Cloth PAd..NOT BAD!! good performance..sumer adik ipar saya so far berebut-rebut memilih untuk menggunakannya..so..xsalah kalu rasanya saya promote this item kepada kawan-kawan sumer..pada kengkawan yang mahu mencuba boleh membuat tempahan pada saya..
uolls can leave ur order at my mail siti.nora81@gmail.com the more u buy it will be free giv from me..:)
all these price not included shipping..


Hate your monthly menses? Gross with the bad smell coming from yourself (it’s not your body but that chemical from your pad)? Feels itchy and uncomfortable having the plastic in your pants?
If you do, then it is time for you to switch to modern cloth pad. Cloth pad is so comfortable that you even forget that you are having your menses!




Soakers (reversible) Measurement: Approximately 2.5″ x 6″
Can also used as liners Added layers of 100% cotton flannel (without water barrier layer)
Price: RM9 (Red/pink/orange)


Liners (reversible)
Measurement: Approximately 2.5″ x 6″
Full layers of 100% cotton flannel (without water barrier layer)
Price: RM10(Fun colors of Pink/blue/Light Green/Orange) while stock last

Regular Pads
Measurement: Approximately 3″ x 9″
Made of layers of 100% cotton flannel
Bottom is a layer of breathable waterproof layer to prevent leakage
Price: RM17
Light green (with Plain / Checkered wings)
Pink (with Checkered wings)

Night Pads (11″ Maxi)
Measurement: Approximately 3″~5″ x 11″
Made of layers of 100% cotton flannel and terry for extra absorbancy
Bottom is a layer of breathable waterproof layer to prevent leakage
Price: RM23 (Blue/orange)

13″ Night Maxi Super: add other Rm2 for wider 5″ back (Blue/orange/red)


Information you might interested to know about reusable cloth pad
1. How to clean a cloth pad?Washing a cloth pad is so easy as how you wash your worn undies. First, rinse pad until water runs clear. Fold, snap up and store in wetbag (if you are away from home) or soak in a small pail if stain persist. During laundry, just toss into your machine or hand wash together with your undies.

2. How many hours can a cloth pad last?Some said they need only need 5~6 regular cloth pad on the heaviest day and 1~2 on the normal days.

3. Does it smells ?Unlike disposable ladden with harmful chemical and gel and release chemical fumes when wet, cloth pad is fully made of breathable cloth. You will be surprise to learn that your blood actually does not smell at all!

4. Do cloth pads leak?Mama Patch cloth pad (Regular and Night) comes with a water barrier layer at the bottom of the pad to prevent leakage. However it is advisable to change to fresh pad every 3~6 hours during your heaviest day.

5.Are cloth pads bulky?On contrary, cloth pad is ultra slim as it only contains cloth. Unlike disposable with chemical and gel, cloth feels much more comfortable to skin as compare to sticky soiled disposable.

6. Aren’t our menses blood dirty?Our blood is sterile and is not dirty inherently. Blood is easily washed out of cloth. However disposable plastic pads are actually unhealthier because they create a hotter environment (by trapping air and not allowing air flow) which promotes faster growth of bacteria which leads to itch, rashes and thrush.

Rabu, 16 September 2009

Offer??


setelah setahun 8bln menunggu..akhirnya..hari ini..aku bukan lagi PEKERJA KONTRAK!!!!! huhuhu..ironi kan..aku da mula benci dgn keja ni..tp diorg offer aku tetap..nk rasa gumbira pun mcm HANGAT-HANGAT TAIK AYAM jer...huh!!
adakah aku yang xbersyukur dengan takdir ni..hmm..ntah la..kalu aku bleh ubah..aku akan cuba ubah..smpi biler aku nk buat benda yg aku terpaksa buat..aku kalu boleh nk bua apa yg aku teringin nk buat...tp tu la..kesempatan ruang masa tu agak membataskan pergerakan aku..
Tahniah buat diriku..say it dalam nada sedey..

Isnin, 14 September 2009

Solid Food for Imran...

ni gelagat antara gelagat imran..MAKLUMAN yer..imran xreti isap punting..dia ingat benda ni mainan dier untuk gigit dan baling..bukan untuk isap yer...

hmm..imran kan da masuk 6 bln..so semestinyer imran akan di latih untuk diberi SOLID FOOD..so far aku setakat ni masih lagi try paksa nk bg imran mkn huhuh loteih mokcik

so aku byk gak la mencari mencedok ilmu dr kengkawan camner nk handle 1st SOLID FOOD kat anak kiter..aku byk rujuk kat NURUL DHIA..SUSUIBU..gamai n banyak lg la...maner yg mapu aku buat aku amik la...huhuh

aku bukan xder gambo anak tgh mkn,byk jer papa dier amik,tp tu lah..muker comot...dgn aku-aku comot..so xleh nk EXPOSE gambo xpkai tudun..huhuh

1st makanan yg aku buat ialah PUREE PEAR..nmpk nyer imran xsuker..siap nangis mcm kna pukul lg masa nk suap..huhu..last-last aku sua B aku jer..trus senyap dan lelap..huhhu

esoknyer..aku dan ibu mertuer ku jalankan projek MEGASALE,huuhu..aku siap-siap bli labu 1/2biji..saleri..brokoli..1st attemp mak mertua aku buatkan bubur nasi+brokoli+ikan selar,pas blend try bg imran..ok la..masuk gak la 3-4sudu..huhu pastu da main sembur-sembur..

lusanyer..aku buat ala-la sup labu+saleri+serai+sedikit olive oil, da msk n empuk..aku blend sumer ni jadi puree..(wangi puree aku..) bubur nasi aku da masak awal-awal..ni blaja dgn nurul dhia la ni..dia aja blend beras tu dulu..mmg cepat masak..mak mertua aku pun kagum!!! pastu aku amik 1sudu besar bubur+2sudu kecik puree labu+saleri+serai+sedikit olive oil..kacau bg sebati..try bg imran..wah..wah..ader nmpk perubahan la skit..kali ni 7-8suap gak la masuk mulut dier...aku stop pun biler imran da stat main sembur-sembur..badan pun da xsediam da..sendawa pun da bau puree..ahaks!!!

hmm..puree labu+saleri+serai+sedikit olive oil ni pun da tggl 1 bekas jer lagi..kna tmbh ni..pk nk buat resepi aper..hhmmmmm...

seronok kan tgk anak nk mkn..tp mg bertambah la keja kiter..kalu dulu nk ngepam..skang ni nk kna masak plak..adusss

Sopin!!!! present!!!!...

waaa..tantik tak YUKATA imran...huhuh..mama pkai kn dgn legging coklat..sbb nk gi sopinnn..takut sejuk nnt...huhuh i'm cute rite!!!


patut la cik somi beria ajak gi parkson..upernyer dier da order pressy tuk ku..ekceli bufday lmbt gi..28 september yer kengkawan..tp hubby takut dier xsempat nk bli adiah...so dier bli awal2...
dr thn lepas aku nk carik jaket levis tuk dri ku ini..tp biler ader yg berkenan xder la trus bli..sbb xder duit..tp biler da ader duit musti da abis stok..uhuhu..skali cik somi tlg blikan..sayang kan bini kan...mahal ni..aku bajet aku nk bli arge bwh rm300 jer..tp dier bli arge mahal tu..
yg xbest nyer dier suh aku collect dkat cashier ckp "I NK COLLECT MY PRESENT" - cis mati-mati aku ingat cik somi dpt baucer adiah sbb dier ader suar levi'saku xmampu pkai suar levi's ni...huhuh..mahei..

so..ini lah bufday present ku utk thn ni.. ingat dpt beg COACH ker..LV ker...huhhhh

anyway B..tanx so...mush-mush:) lurve u... lurve u.... lurve u....





ini plak asil rembatan cik somiku...kasut PORSCHE DESIGN from ADIDAS(new arrival)...cantik gak kan..ader 3 kaler ..all-whitekalu ikutkan cik somi nk bli tu tp aku xberkenan sbb putih sgt.. coklat..biaser jer.. dgn yg ni..ni bg aku cantik n smart..trus aku suh cik somi rembat...huh..buntang mata aku tgk rege dier..mahei kan kasut lelaki ni....!!
so inilah dier citer ari rabu smlm..huhuhu..aku kna pk n kumpul duit nk bli aper tuk cik somi nyer bufday nnt..huhuhuhu..
p/s..kengkawan..any idea????

Jumaat, 11 September 2009

6 months old oredi!!!!!

HOHOHO...MY LIL HONEY-BUNNY-SUGAR-PLUM REACH HIS 6TH MONTHS OLD TODAY..SO MUCH TO SHARE SO MUCH TO TELL..

MILESTONE...hmm..

  • suka berguling guling atas katil -(kna alert kalu x ader kes jatuh katil nnt)
  • bleh buat pusing 360' kalu betul-betul nk kan sesuatu..
  • cubaan untuk mengengsot tu mcm da ader..tp tu la bukan mengengsot tp berpusing..hahaah
  • resah tido kalu dalam keadaan panas..sbb tu xsuker pkai selimut
  • he so aloud..pukul 3pagi bleh ajak mama dier berborak,kalu x kena tarik rambut..adus.....
  • cukup susa nk bg mkn(im still trying to giv him solid food)
  • kalu boleh sumer benda nk masuk mulut..remote..henfon..tgn..
  • suker main sembur²
  • byk jer lagi..tp lain budak lain milestone development kan..uhuhh

Khamis, 10 September 2009

bantuan khas kewangan - gomen???

KUALA LUMPUR 9 Sept. – Kerajaan mengumumkan pembayaran bantuan khas kewangan sebanyak RM500 kepada kakitangan awam kumpulan sokongan bagi membantu mereka menghadapi Aidilfitri dan sesi persekolahan akan datang.Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dalam satu kenyataannya di sini hari ini berkata, bayaran itu akan dibuat dua kali iaitu RM250 sebelum Aidilfitri dan bakinya pada Disember ini.Menurutnya, bantuan khas kewangan itu akan memanfaatkan 860,000 kakitangan awam dalam kumpulan tersebut.“Implikasi kewangan kepada kerajaan bagi bayaran tersebut adalah sebanyak RM430 juta,” katanya dalam kenyataan di sini hari ini.Perdana Menteri menambah, keputusan itu diambil setelah mengambil kira kebajikan kakitangan awam dalam kumpulan itu terutama bagi meringankan beban kos persediaan musim perayaan dan persediaan persekolahan hujung tahun ini.Baru-baru ini, Kongres Kesatuan Pekerja Dalam Perkhidmatan Awam (CUEPACS) merayu kerajaan menimbangkan ‘duit raya’ atau bonus kepada penjawat awam dalam pengumuman Bajet, Oktober ini.Menurut presidennya, Omar Osman, pihaknya bersetuju jika Elaun Sara Hidup (COLA) tidak dapat dinaikkan memandangkan keadaan ekonomi yang lembap ketika ini.“Tetapi tetapi kita harap biarlah dalam musim perayaan nanti kira-kira 1.2 juta penjawat awam di negara ini menikmati ’duit raya’,” katanya.Malah, Omar dilaporkan memberitahu, perbincangan mengenai bonus itu telah diadakan menerusi dalam mesyuarat tertinggi kongres tersebut dan dibincangkan dengan Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA).Tahun lalu, dua juta kakitangan awam negara ini menerima bonus sebulan gaji atau minimum RM1,000 dalam pembentangan Bajet 2009 oleh bekas Perdana Menteri, Tun Abdullah Ahmad Badawi
hmm..naper kumpulan sokongan jer yang dapat ekk...so orang-orang mcm aku ni golongan baru nk profesional xdapat??
aku pun sengkek gak...nk kna bayar duit servis keta lagi..duit minyak lagi..duit raya lagi..hulllooohhh hai...aper la nasib .....gaji aku baper sen la sgt..kalu gaji aku byk 4sure aku da kna bayor cukai..ni cukai pun xsempat nk tolak duit da abishh..huhuhu..sedey..sedey..bonus xder...bantuan khas kewangan pun HARAMMMM nk dapat:(
p/s mcm nk nyanyi jer.."beginilah nasib diriku yang malang,oh tuhannnnn..."

Selasa, 8 September 2009

barang da sampai!!!!

huhuhu...brg yg ku order uda sampei..huhhuhu
sory ni sumer bukan gambo sebenar...tp yukata tu kira gamba sbena la..i booked yg kaler blu tu..yeii..yeii..yati da anta..bagus budak yati ni..servis MANTOPPPPP...hahaha

Yg cloth pad tu pun da smpi..tp bukan jenis yg ni..ader jenis lain aku order dr mom7kids & mamapatch...mom7kids xsok lusa kut smpi..murah la bila aku tolak campur bahagi sumer..huhuuh..kna la save skit..bulan ni kering aku...

aku da try tgkp gambo..tp ntah naper aku nyer connector ni xleh detact plak fon aku...uishhhhhhhhhhhh



Isnin, 7 September 2009

RESAH..TAKUT..BERSALAH...

xtau naper..aku tetiba terbgn..xleh nk tdo..rasa resah..takut..bersalah...smpi aku rasa kecut-kecut perut aku ni memikirkannya...
aku tau aku salah...dan aku tau walau macam-mana aku cuba bersuara pun aku pasti kalah..n kesalahan mmg jelas pd aku sendiri...
setiap hari aku idup dlm keresahan ni..tiap kali pegi keja..pnjg doa aku(agar dipermudahkan perjalanan hidup pd haritu...) tp aku tau smpi biler aku nk menyorok..smpi biler aku nk peram benda tu...aku kna gak jumper dia..jelaskan segala-galanya...
mmg aku xnafikan, aku mmg xpandai nk handle bidang aku ni...infact dr student lg aku mmg berapa dgn subjek ni..sekadar cukup mkn jer...mmg nmpk hebat..dengar jer da bunyik dasat..tp aku xpernah nk rasa hebat dengan apa yg aku buat...i really feel bad bout it...
menyesal kah aku??bukan ini takdir aku ke???serius aku ckp..kalu student..even aku xsuka amik bidang ni..aku akan cuba buat gak...jd SURVIVOR pun jd la..aku bukan SCORER pun...
tp skang biler da keja..xde istilah SURVIVOR @ SCORER..kerja tetap kna buat..sebaik mungkin
Aku mmg tertekan..& sememangnya aku da xsanggup nk teruskan kja ni..tp...cik somi minta agar aku trus bertahan...sanggup kah aku????

Khamis, 3 September 2009

SAPA JUAL CLOTH PAD EKK..!!!



kengkawan..ni nk mintak tulun la kan..bukan aper aritu mak mentuer aku duk borak dgn aku kat dapur(smbil memasak tuk buker), ntah camner kitorg citer pasal CD(cloth diapering) si imran..mak mentuer aku cukup suker..dier kater save..xyah bli pampers da..susu pun pkai susu badan jer..mmg bleh save...(kembang kjap la aku ketika itu..ahaks)


pastu tetiber mak mentuer aku nanyer..
mama: nora, kalu pampers org da buat style kain ni..xder ker yg untuk pad nyer???org dolu-dolu pakai kain jer buat pad..bukan cam skang sumer pkai buang..bazir..

aku: ada mak!! gamai member noa jual..mama nk noa order ker???ceh..ni nk bodek mak mertua ker aper

sbenarnyer aku xtau pun saper kawan aku yg jual Cloth Pad ni.. ahaks....tp aku mmg nengok gamai yg da jual la..style kutu ader, xkutu pun ader...mahal..murah sumer ader..so cut of d'story mory in d morning glory ni kan..mak mertuer aku suh order skali banyak tuk sumer adik beradik ipar aku..MAKLUMAN..adik ipar ku ader 3 orang..mmg aku kna order banyak ok..diorg pakai sumer jenis..dari liners..maxi sampai mlmnye yg long n wide tu..

jadi..sesaper yg rasa nk promojual barang dier kat aku bleh..silakan..n kalu ble nk nego arge la..huhuh..aku pun bukan ader duit sgt pun...

p/s:- cantikkan cloth panty yg kat atas tu..tp mahal skit la..huhuhu...:(

Rabu, 2 September 2009

BOOSTER SUSU!!!

hmm..entry kali ni nk citer skit la pasal BOOSTER-BOOSTER penambah susu yg telah aku cuba setakat ni..ader yg memberi IMPAK MAKSIMA bg diriku..ader juga yg WAK-SEGAN jer nk kua..huhuhu..dan ader juga yg memberi efek kepada badan ku..hhmmmm...aper kah dier...jeng..jeng..jeng..jap ekk..nk daun-lod gambo nyer..


hmm..fenugreek a.k.a halba...ekceli aku idok ler bli yg ni..aku bli yg serbuk pil biasa, ader la bloggers yg jual..aku amik yg SEBULAN punyer tuh!! tp baru makan skit jer la..bukan aper..mmg la ader peningkatan sedikit susu ku itu..tp kan aku realized sumting la kengkawan..badan aku cepat berpeluh dan berbau..nasib ler ader minyak wangi yg ala-la mahei skit kan..
uhuks!!!!koh!!koh!! tersedak makcik...


haa..RED DATES LONGAN TEA..yg ni gambo nk kater aku culik dari tha a.k.a hayatie..tha..kira ko bg aku ihsan la ekk gambo ni..huhuhu...baru nk mintak tu..jahat aku ni!!!! haaaa..yg ni aku amalkan lately ni la masa sahur..alhamdulillah...sgt MEMBERANSANGKAN pengeluaran susuku walaupun di bulan poser..air nyer sangat sedap..puas mnum secawan panas di waktu sahur..aku terpaksa mnum gak benda ni sbb lately aku susa nk curik masa tuk pam susu di opis

next item is AIR SOYA BEAN...sory gambo xdapek google..huhh..ni xpernah surut lam gobok uma aku..aku bli skali 4 kotak besar..duit aku sindrik..cik somi xleh cakap paper..gi pun susu tuk anak dier gak...ahaks..

yg lelain ader la dari sayur, ayam...ikan..dan makanan protien yg lain...hmmm..sesamer la kiter berusaha memperbanyakkan susu dan sekaligus meMAINTAINKAN lagi pengeluaran susu sehingga atau selama mungkin..

p/s aku target nk cukup setahun dulu..doakan aku ekkk..baru nk masuk 6bulan ni..adusss..lagi 4bulan lg ni..joreih makcik nk kojar....

Selasa, 1 September 2009

Entrty HANGAT-HANGAT TAIK ITIK jer...

Entry kali ni xder point sgt..campur-campur citer sambil tu masukkan gambo anak ku ini..huhu...last sabtu aritu aku+cik somi+imran gi menjengah Kelas Penyusuan susu ibu yg buat kat Ipoh aritu..even xder la gamai sgt yg datang..tp OK la..seronok..byk info yg dapat..huhuuh..kengkawan..layanzzzzzzzzzzzz





imran dgn toys nyer..smbil menayang cap baru..encemnyer anak ku..hik..hik..puji anak sindri nampak!!!

huhuhu..bukan aper...da lambat 2minggu..risau..tu yg cek tu takut ader yg melekat..hik..hik..nasib 1 line jer kan...hahahh
Yo..yoo...wazzuuppp..wazz---uppp...aper di atas..aper diatas....


mama jgn kaco..imran tgh nk baut keja ni..imran kan nk jadi N'gineer nnt..eh xla..lecturer..eh..xla...hmmm...nk jadi aper ekkk...

ni la diantara gambo yg sempat snap guna henpon, tu anak Farah owner Sara KIds..main bersama anakku itu..tgk cik somiku itu..hishh..beria ngankang...aper la..nk bg komen pun behave la skit..hik..hik..untuk makluman sumer ekk..cik somiku adalah D'ONLY PESERTA LELAKI PADA HARI TERSEBUT..hahahah..nasib la dier mmg jenis xkisah....cayang B..

klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers