Teman tapi Mesra~~

Jumaat, 28 Ogos 2009

HAPDET SUSU!!

update susu...:http://www.emocutez.com
1st poser = 5oz
2nd poser = 6oz
3rd poser = 12oz
4th poser = 15oz
5th poser = 8oz
6th poser = 14oz
7th poser = 6oz+6.5oz wah...byk gak ekkk...tp baru 2x pam td..ptg konpem xsempat..kul 2.45 ader sambung bicara balik..ponek makcik..:(

makluman yer..ni sumer pumping masa kat opis jer..dan makluman yer..tiada susu yg sempat dijadikan FROZEN EBM yer..infact aku terpksa mengambil stok EBM tuk cukup kan 5btol susu imran..adusss.
1st n 2nd day poser tu jer la kat uma..drop kan???mayb masa tu imran direct feeding kut..dia isap smpi abis...try buat tandem pumping pun dp alala 2oz xpun 1oz jer...yg masa poser ke-5 tu sbb aku cuma dpt 2x jer pam..sbb tgh berlari-lari nk naik court blik..http://www.emocutez.comhmmmm...
tp mulut n tekak aku jgn ckp la..tersangat kering disebabkan pumping session ini...susu mmg la kua..tp bdn maknyer...kering kontang....http://www.emocutez.comlapar???hmmm..pagi jer la,slalu gak la around pukul 10 masa dkat court prut aku berbunyi kuat sgt..haahaha...http://www.emocutez.com

tp seriez penat..dan tersangat MALAS nk pam..http://www.emocutez.comadussss yer la..pnat otak kat opis lg...pnat rushing amik anak..cik somi suh bli mknn buka poser dier(dia onkol smlm) get ready mknn buker lg...nasib mertua ader kt uma..dia la tlg msk...huhuhuhu..nasib dier jnis xkisah...

Rabu, 26 Ogos 2009

NGANTUK WEII..

wei..aku ngantuk sgt ni..http://www.emocutez.comdrive pg tadi on d'way gi opis pun cam nmpk xnmpk jer jalan tu...http://www.emocutez.comgiler truk wei..nk kater xcukup tdo..hmm..mayb kut,biasa la..imran gajin carik nene dier memalam..tp mata tutup..adusss....
ni kna gi court plak japgi ni..nk kna bercakpa lelamer..skang ni jer da kering tekak n mulut aku..mata ngantuk..tolon sesiapaer BOM mahkamah tu...http://www.emocutez.comhehehe...

Selasa, 25 Ogos 2009

Kelas Persediaan Penyusuan tiba di Ipoh!!

WAH..WAH...kengkawan..Kelas Persediaan Penyusuan sudah tiba di Ipoh..http://www.emocutez.comjom gamai-gamai pakat serbu saner...jom la..nk jumper gak mommies yg BF kat area ipoh ni..kiter bleh kenal2....ku ni pun tgh memujuk alala menggoda cik somiku.. huhhu...ingat nk ajak dier join skali..yer la..ni 1st time nk try join progratp tula xtvt menggoda terpaksa dijalankan sbb jumaat tu cik somi oncal..so takut sabtu tu dier ngantuk..http://www.emocutez.comulohh...jgn la..jom la pi..da la xtau jalan ni..http://www.emocutez.com
ni details dier..

Kelas Persediaan Penyusuan akan diadakan pada:

Tarikh : 29 Ogos 2009 (Sabtu)
Masa : 1 pm sehingga 4 pm, disambung sesi kumpulan sokongan sehingga waktu berbuka puasa (Makanan berbuka puasa disediakan)
Bayaran : RM70 seorang, RM130 satu pasangan
Tempat : Homestay Syed Al-Jamalullail, No 66, Jalan Madrasah, Kg Tengku Hussein, Gugusan Manjoi, Ipoh. (Landmark: Berdekatan dengan Sekolah Agama Rakyat dan Markas Pas, belakang Billion)
Kaunselor laktasi : Puan Farah Farhan dan Puan Siti Nur Suraya

Kehadiran istimewa : Liputan daripada surat khabar utama, Berita Harian mengenai aktiviti penyusuan susu ibu.

Tajuk-tajuk yang akan disentuh semasa kelas ialah:

i) Asas Penyusuan Susu Ibu
ii) Teknik Penyusuan Susu Ibu
iii) Praktikal Penyusuan Ibu Bekerjaya
iv) Mitos Penyusuan
v) Isu Low Milk Supply
vi) Nutrisi Semasa Ramadhan dan Tips Menangani Dehidrasi Bagi Ibu Menyusu
vii) Sesi Support Group utk Ibu Bermasalah dan pendaftaran ahli MBM (Malaysian Breastfeeding Mom)

Tempahan tempat dan bayaran boleh dibuat melalui pemindahan wang (bank transfer) ke:

Maybank Account No :5647-5310-1424 (Luna Solutions)
CIMB Account No : 1428-0000-1701-03 (Luna Solutions)
Emailkan receipt bayaran anda ke info@lunatots.com bagi tujuan semakan
Sila hubungi 012-5880515, 012-6448091, 012-4505989 utk pertanyaan

MARILAH KITER SUMER BREASFEEEDING MOMMIES MERAMAIKAN DAN MENJAYAKN MAJLIS INI..HUHUUHUHUmaner tau dapat masuk paper..http://www.emocutez.comhahaha..daaaaaahttp://www.emocutez.com

Isnin, 24 Ogos 2009

BANYAK X SUSU KORANG???

tuda hari ke-3 poser..camner ekk korang nye susu???Ya Allah..mmg dugaan betul la bulan poser ni...xpnah-pnah susu ku tiap kali pam juz dpt 1oz...xpun 2oz...susa la nk dpt 3 oz...mcm hidup segan mati xmau jer
MySpace

Ya Allah..puas kumpul masa cuti aritu...dgn nk bgn msk sahurnya..kmas uma,baju..keja opis lg..imran plak ntah naper cuti ni asik nk menetek jer...mmg xpna dpt rasa B ku full pun..MySpaceSOYA DA SEKOTAK BESAR MNUM..PG TD JER DA BUA AIR LONGAN PANAS,hmm...
ni dtg keja pepagi..cuba gak pam..hopefully ada lah rezki imran hari ni...MySpace

Khamis, 20 Ogos 2009

dari cuak jadi mengkek jer hati ni...

adusss..lembap betul la saspek(bukan namer sebenar) MySpacebg memo suh jumper dier kul 5..da nk 5.30 ni..xbalik opis..biler nyer nk jumper!!! MySpaceko bini jauh kat t'ganu bleh la balik kul 10 mlm..aku laki kat uma..nk masak lagi..nk amik adik ipar lagi..mengkek betul ati la..MySpace kalu ikut ati mmg nk kna sepuk la paler saspek ni...

TENSEN!!!!!... MySpaceSabar nora..kang kena balik migrain..ni pun da ala-la nk sakit paler balik ni.tarik napas...lepas..tarik...lepas..MySpace

SALAM EHYA' RAMADHAN..





BUAT SUMER SAHABAT KU..FORUMER..FOLLOWER..AND ALL BLOGGERS



Rabu, 19 Ogos 2009

HAPPY FAMILY CONTEST..


Contest Happy Family Contest.. dianjurkan oleh http://iedaluvsham.blogspot.com/di link ini yeeeee... antara syarat penyertaan adalah seperti di bawah yeee..
1. ADD BLOG iedaLUVsham D BLOGLIST KORANG - doneMySpace

2. UPLOAD BANNER "HAPPY FAMILY CONTEST" KAT SIDEBAR. - done MySpace
3. BUAT ENTRY KHAS BERTAJUK "HAPPY FAMILY CONTEST". - done MySpace

4. UPLOAD HANYA 1 (SATU) GAMBAR YANG THE BEST YANG MENGGAMBARKAN KEGEMBIRAAN DLM KELUARGA ANDA! MySpace;) BAGI YG BELUM BERKAHWIN, UPLOAD PIC BERSAMA2 FAMILY KORANG, NO BOIPREN2, NO GEFREN2, HEHEHH!! ;p


ku mempertaruhkan gambar family ku ini....wahhhhhh...BAIK PUNYAAAA..(slogan masa tu)MySpace ekceli gamba ni ms weddin ku di Ipoh..xsumer adik beradik ku dpt hadir..MySpace


tp beginilaha keadaan sebenar kami..kitorg mmg poyo...jenis suker buat havoc..dr atuk...smpi pakcik..even cucu-cicit la..hahaha..aku sgt sayang kan family ku ini..mamaku da xder..MySpaceso..adik beradik mama la segala-galanyer..baik-buruk pun darah daging gak...walau tggi mana pun kiter..jgn luper asal-usul..tu pesan arwah mama... MySpace

5.DALAM ENTRI TU PASTIKAN ANDA MENTION & LINK KE iedaLUVsham & HAPPY FAMILY CONTEST (no link back will be disqualified) - done
CONTEST BERMULA 11 OGOS - 12 SEPTEMBER 2009 KEPUTUSAN AKAN DUMUMKAN PADA 14 SEPTEMBER

GUD LUCK TO MYSELF......

KU PASRAH.....

Hmmm...skang ni contest gamai yg buat..gamai yg ajak join..MySpacetp xder masa la nk ngadap buat sumer tu..sedey nii..sedey sgt...nk lunch pun xsempat ni...uwaaaaaaaaaa.....!!!!MySpace

Nk Join COntest...nk dapat adiah..nk knal mommies yg lain gak..mencik la.....MySpace

Isnin, 17 Ogos 2009

BERHENTI KEJA??

lately ni aku betul-betul xder persaan nk keja da....agak tensen yg teramat sangat..smpi kan smlm aku kna migrain yg amat teruk..MySpace(bg aku la) yg mmg xleh tahan sakit smpi aku menangis,MySpacecik somiku da risau da..dier just dpt bg pil thn sakit jer...lbih kurg 4 biji pil baru kurang sakit paler aku...mayb aku tensen sgt kut...MySpacebanyak sgt nk kna pk...MySpace
  • hal uma - nk kna kmas...masak..basuh baju lipat baju..nk poser lg..brg dapur lg...
  • hal anak - baju anak nk anta uma pengasuh..susu anak (ni mmg teruk da tahap pengeluaran susu aku..rasanyer da mcm-mcm mkn benda nk tmbh susu..tp makin lamer makin xleh nk buat stok..pam just tuk sok jer...kekadang terpaksa amik yg beku punyer..)sedey sgt. amik antar anak..aku yg uruskan..tu yg slalu terkejar-kejar aku..slalu gak la kna tegur dgn ORANG TUA tu(boss) katernyer pegawai kna balik lewat..xleh balik mcm staff biasa...
  • cik somi - baju dia nk kna gsok(skang ni cik somi yg terpaksa gsok bj dia sendri) sorry b...
  • opis - dgn kes nk bicara..submission..laporan..keputusan..diari harian..MySpace aku terpaksa bleh kater everyday terpaksa bawak keja opis buat kat uma..yg mmg konfem xkan sempat nk buat..

mayb sumer momiies yg bekerja face the same problem juz like i had...ni baru anak sorang aku da xsanggup keja da..kalu anak ramai nnt ntah camner idup aku..MySpace

Sabtu, 15 Ogos 2009

sabtu yg dulll....

hmm..sabtu yg agak dull..MySpace cik somi on-call..tggl ber2 jer dgn imran...biler tggl ber- ni aku slalu jd cam malas jer..hmm..malas nk masak..mls nk kemas uma..malas nk buat keja..adusss..MySpace
aku terpaksa bawak balik keja opis ker uma..I REALLY HATE THIS..!!MySpace
biler imran tdo aku cuba buat aper patut..macam pam susu..tp tu la..imran kalu duk uma ngan aku dier slalu abiskan "kantung" susu ku..so kalu nk pam musti segan-segan jer nk kua susu ku ini..ayoooo...imran dier mnum skit..skit..tp kerap..sbb dier suker memain..mnum skit main jer lbih..IMRAN RUGI SUSU MAMA TAU!!!MySpace
kecik-kecik da notty...
sok cik somi da janji nk gi sopin..huhuhu..sronot....nk bli aper ek...kna buat list ni.ahaks....MySpace bleh x nk try kecek duit somi..kalu jumper cardigan idaman ku itu..nk suh die banjer..da lamer cik somiku itu xbanjer baju utk ku ini..hohhoho..gegaser dia nk bagi x...sok kena goda lebih skit ni..hm....pkai baju tdo sexy sambut somi balik tghari sok ok x kengkawan...ahaks...MySpaceni nk ajak tdo balik ker n ajak gi sopin ni..konpius aku...MySpace

klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers